Amazon CEO’su Jeff Bezos ile eşi MacKenzie, eşcinsel evliliklerine destek olmak amacıyla 2,5 milyar dolar tutarında bağışta bulundular.

Eşcinsel hakları konusundaki duyarlılıkları ile bilinen, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile eşi MacKenzie, Washington’da Kasım ayında referanduma götürülmesi beklenen eşcinsel evliliklerine destek olmak amacıyla 2,5 milyar dolar tutarında bağışta bulundular.

Washington Evlilik Departmanı’ndan yapılan açıklamada, kuruma şimdiye kadar yapılan en yüksek tutarlı bağış olduğu bildirildi. Washington eyaletindeki yasal düzenleme, valinin imzasından 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yasa karşıtlarının bu 90 günlük sürede, konuyu referanduma götürmek gereken sayıda imza toplamak için kampanya yürütmesi bekleniyor.

Washington Üniversitesi tarafından geçen Ekim ayında eyalette yapılan kamuoyu araştırmasında, katılımcıların yüzde 43'ü eşcinsel evliliklerine destek verdiklerini söylemiş, yüzde 22'lik bir kesim de, birleşime evlilik adı verilmeden eşcinsellerin, evli çiftler için öngörülen tüm haklardan faydalanmasına destek vermişti. (TheLira)