HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir önergeyle, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) nefret içerikli söylemlere verdiği cezaları ve TRT’de yayınlanan Kızıl Elma dizisinin yapımcısı ve yönetmeni Osman Sınav’ın “Eşcinselleri sevmem; irite olurum” sözleri ile ilgili bir yaptırımda bulunup bulunulmadığını sordu.

TRT’YLE İLGİSİZ

Erdoğan adına önergeyi yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları kaydetti: “TRT 1’de yayınlanmaya başlayan ‘Kızıl Elma’ adlı dizinin yapımcı ve yönetmeninin bahse konu ifadeleri kendisini bağladığından, TRT ile ilgisi bulunmamaktadır. Yayınlarında nefret söylemine yer veren medya hizmet sağlayıcılara cezai işlem uygulanmaması söz konusu değildir. Üst Kurul tarafından bugüne kadar nefret içerikli yayınları nedeniyle 24 farklı medya hizmet sağlayıcısına 46 kez müeyyide uygulanmasına karar verilmiştir.”

Şefkat Tepe mercek altında

PEYGAMBERİN bir ışık hüzmesi şeklinde tarif edildiği sahneyle çok tartışılan Samanyolu TV’nin ‘Şefkat Tepe’ adlı dizisi ile ilgili de açıklama yapan Arınç, diziyi dikkatle incelediklerini söyledi.