Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Böyle bir tartışmanın örneğine Türkiye"de daha önce hiç rastlanmadı. Toplum önünde sıkıntı yaşamaması gerekçesiyle ismini vermediğimiz bir hakemin, federasyona başvurusu şöyle: “Benim aldığım rapor sağlık sorunuyla ilgili değil. MHK"nın kararı, insan haklarına aykırı ve ayrımcılığa giriyor. Yasaların benim gibilerin askerlik yapamayacağını belirtmesinden dolayı, bana verilen hakkımı kullandım. Ama şimdi yasal hakkımı kullandığımdan hakemlik yapamamakla karşı karşıya bırakıldım. Bu da yasalara aykırıdır.

"Ortada bir çelişki var"

Aldığım raporu, İl Hakem Kurulu"na vermeme rağmen böyle bir karar alnıması raporun dikkatli incelenmediğini göstermektedir. Raporumda yazan psikoseksüelin açılımı eşcinsel olduğumdan ötürü askerlik yapamayacağımdır. Sağlık sorunum yok. Var olan bir hakkımın bu gerekçeyle elimden alınmasını anlayamıyorum. Üstelik ben bu raporu verdikten sonra bu kurul bana iki aya yakın görev vermiştir. Şu anda ise bana hakemlik yapamayacağım bildirildi. Ortada bir çelişki var. Haklarımın iadesini istiyorum.”

Kural ne diyor!

TFF Merkez Hakem Kurulu Hakemliğe Giriş Unvan ve Klasmanlara Ayrılma ile Vize Yenileme Kural, Prensip ve Yöntemleri İç Talimatının 25. maddesi, “Sağlık problemleri nedeniyle askerlikten muaf tutulanlar hakemlik yapamazlar” kuralını getirmiş.

Dünyada yalnızca Türkiye"de bulunan askerlik yapma şartı, 2006"da Mustafa Çulcu döneminde talimatlara eklendi.

İstisnalar da var!

Türlü sebeplerle hakemliğine son verilen isimlerin başında FIFA kokartlı Cemal Gemici geliyor. Konya-Fenerbahçe maçında Nicolas Anelka"nın tartışmalı golündeki hatasından hatırlanan Gemici, 4 klasman birden düşürülürken, yine farklı sebeplerle askerlikten muaf olan Murat Şahin üst klasman yardımcı hakemi, Serdar Akçer Klasman yardımcı hakemi, Devrim Deveci de klasman hakemi olarak görevlerine devam ediyor.