AYDINPOST ÖZEL- Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen iki adet doğrudan temin yöntemiyle ilgili savcılık tarafından yürütülen işlemlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında yaşanan hukuki süreçle ilgili bilgiler veren Başkan Altungün, “İşin üzücü olanı bir yeğenin bireysel hırs, ihtiras ve intikam duygularıyla öz amcasına karşı duyduğu nefreti; yalan, yanlış ve haksız bir şekilde ortaya koymaya çalışmasıdır “ dedi.
Başkan Altungün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “ Belediyemiz tarafından 2009 yılı içerisinde gerçekleştirilen toplam 21 bin 40 TL"lik iki adet doğrudan temin yöntemi uygulamasıyla ilgili olarak Kerim Testici"nin ihbarı nedeniyle Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı"nın başlattığı araştırma neticesinde belediyemizin iki personeli ifadesine başvurulmak üzere 26.01.2011 tarihinde Kuşadası Emniyet Müdürlüğü"ne davet edilmiştir. İki personelimiz, ifadelerinin alınmasının ardından Sayın Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye sevk edilmiştir. Bu tip ihbarlarda yaşanan hukuki süreç, her yerde ve her kurumda olduğu gibi bu olayda da yaşanacaktır. Eğer hukuka uygun olmayan bir eylem gerçekleşmişse, yüce yargı gereğini yapacaktır. Bizler de bu karara saygı göstereceğiz. Olayın adli ve hukuki tarafı bu şekilde cereyan etmiştir. Ancak, işin üzücü olanı bir yeğenin bireysel hırs, ihtiras ve intikam duygularıyla öz amcasına karşı duyduğu nefreti, yalan, yanlış ve haksız bir şekilde ortaya koymaya çalışmasıdır. Bunun yanında haksızlıklarla bezenmiş ve hırsa kapılmış “ O “ yeğenin bu ihbarını siyasi rant elde etmek amacıyla kullanmak isteyenleri de bizler gibi tüm Kuşadası kamuoyu da iyice gözlemlemektedir. Bu siyasi rant avcılarının, her zaman olduğu gibi konuda da yanlış yaptığını hem onlar hem de kamuoyu zaman içinde görecektir. Yaşanan bu süreçte Sayın Belediye Başkan Yardımcımızın üzerine alacağı herhangi bir olumsuz uygulaması yoktur. Bunun yanında, bizim de birilerinin kin ve nefretini tatmin etmek için harcayacak başkan yardımcımız yoktur. Bir bardak suda fırtına koparmaya çalışanların, geçmiş dönemleri ve o dönemlerde yapılanları çok çabuk unuttuklarını bir kere daha görmekteyiz. Yaşanan hukuki süreç devam etmektedir. Bu süreç sonunda yüce yargının vereceği karara saygı duyuyoruz “

OLAY NEYDİ

BAŞKAN YARDIMCISININ KARDEŞİ VE DAMADI DA GÖZALTINDA Kuşadası'nda, belediyenin açtığı bir ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla belediye başkan yardımcısının kardeşi ve damadının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, belediyenin büro malzemesi alımı için açtığı ihaleye, fesat karıştırıldığı yönündeki iddialar üzerine cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici'nin kardeşi M.T. ve damadı T.K. ile belediye bayındırlık görevlisi Z.D, imar ve şehircilik müdürlüğü görevlisi Z.A. ile marangoz E.S, gözaltına alındı.
     Zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığına sevk edildi.
     Bu arada soruşturma kapsamında Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile belediye başkan yardımcısı Adem Testici de adliyeye davet edilerek ifadelerine başvuruldu.