BM Sözcüsü Martin Nesirky, Suriye'de, Lazkiye'nin Haffe yerleşim yerine ulaşmaya çalışan BM gözlemcilerine taş ve metal çubuk fırlatıldığını, bunun üzerine bölgeden ayrılırken de araçlarına ateş açıldığını bildirdi.
ARAÇLARA TAŞ VE METAL SOPA

Nesirky, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce bombardımana uğrayan Haffe'ye ulaşmaya çalışan BM gözlemcilerinin araçlarının etrafının kızgın bir kalabalık tarafından sarıldığını ve bölge sakinlerinin oluşturduğu düşünülen kalabalığın daha sonra araçlara taş ve metal sopa attığını söyledi.
3 BM ARACINA ATEŞ AÇILDI

Daha fazla ilerlemelerine izin verilmeyen BM gözlemcilerinin araçlarına, bölgeden ayrılırlarken ateş açıldığını belirten Nesirky, ''Geri dönmek için İdlib'e doğru yönelen 3 BM aracına ateş açıldı. Ateşin nereden açıldığı halen belirsiz. BM gözlemcileri şu an emniyetteler ve merkezlerine döndüler'' dedi.

BM gözlemcilerinin 7 Haziran'dan bu yana Haffe'ye ulaşmaya çalıştıklarını ancak ülkede devam eden şiddetten dolayı bir türlü bunu başaramadıklarını ifade eden Nesirky, ''BM Gözlemci Misyonu (UNSMIS), tüm taraflardan, BM gözlemcilerinin ihtilaf bölgelerine derhal ve engelsiz şekilde ulaşmalarına yardımcı olmalarını istemektedir'' diye konuştu.

''BM araçları zırhlı değil mi?'' yönündeki soru üzerine Nesirky, araçların zırhlı ancak BM gözlemcilerinin silahsız olduğunu dile getirerek, ''Suriye'de 300 silahsız BM gözlemcisi var ve son derece zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerlerine getiriyorlar'' ifadesini kullandı.

''BM araçlarına taş ve metal sopa fırlatan kişiler hükümet yanlısı mı?'' sorusuna ise Nesirky, ''Bunun önemi yok şu aşamada, önemli olan BM gözlemcilerinin işlerini yerine getirememiş olması'' yanıtını verdi.