Sortilerle şehirlerin üzerine ölüm yağdıran MİG 23 tipi Rus savaş uçakları, attıkları bombalarla daha çok sivil halkı vuruyor.

İç savaşın tüm hızıyla sürdüğü Suriye'de Esad, muhalif güçlerin kontrolünde bulunan şehirlerin üzerine adeta ölüm yağdırıyor. Muhalif güçler, kontrol altına aldıkları şehirleri ellerinde tutmak için yoğun bir mücadele verirken, Esad ise hava kuvvetleriyle saldırıyor. Helikopterler ve savaş uçaklarının semalarında hiç susmadığı şehirde her gün onlarca sivil vatandaş hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralanıyor.

Suriye'de Azez, Telefati ve Halep'in büyük bir kısmı muhalif güçlerin eline geçerken, Esad ise bu bölgelere MİG 23 tipi Rus savaş uçağı ve helikopterlerle saldırıyor. Daha çok sivil halkın hedef olduğu şehirlerde her gün onlarca kişi hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralanıyor. Şehirler harabeye dönerken, evlerini kaybeden sivil vatandaşlar Türkiye'ye sığınmaya çalışıyor. Halep'te bulunan tek muhalif hastanesinin ise yetersiz olması nedeniyle yaralılar Türkiye'ye gönderilmeye çalışılıyor.SELAHADDİN ŞEHRİ HARABEYE DÖNDÜ
Suriye'de ordu birlikleri ile muhalifler arasında güç mücadelesine sahne olan Halep'te şiddetli çatışmalar sürerken, hava saldırılarıyla vurulan Selahaddin bölgesi harabeye döndü.

Yoğun bombardıman sebebiyle hayalet şehre dönen Selahaddin'de birçok bölge depremden çıkmış gibi bir görüntü sergiliyor. Dikkatlerin Halep'teki çatışmalarda yoğunlaştığı dönemde Selahaddin'e bomba yağdıran uçaklar, muhaliflerin bulunduğu bölgeleri sivil ayrımı yapmadan vuruyor.

Muhalifler ile ordu güçleri arasında şiddetli sokak çatışmalarına sahne olan Selahaddin'de sivil vatandaşların eşyalarını dahi alamadan evlerini terk ettiği görülüyor. Çatışma çıkan mahallelerde başta okul ve camiler olmak üzere büyük bir yıkım yaşanırken, diğer bölgelerdeki sivillerin de güvenli bölgelere gittikleri veya komşu ülkelere kaçtıkları belirtiliyor.

Muhaliflerin kontrolüne geçen mahalleler adeta hayalet şehri andırırken, muhaliflerin sokaklarda sahipsiz kalmış kedileri sevmeleri dikkat çekiyor.

ÖLÜLERİNE BİLE YER YOK
Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden Türkmenler, ebediyete uğurlandıkları Türk topraklarında Ramazan Bayramı'nda soydaşları tarafından yalnız bırakılmadı. Ziyarette yaşanan iç savaşta kimlik mücadeleleri ölümle sonuçlanan Türkmenlerin kendi topraklarında ebediyete uğurlanamamasının burukluğu yaşandı.

Suriye'de yaşamlarını kaybeden ancak Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ebediyete uğurlanan Türkmenlerin mezarları, bayramda sabahın erken saatlerinden itibaren soydaşları tarafından ziyaret edildi. Mezarları sulayan ve bol bol dua eden Türkmenler, mezarlıkta Suriye'de devam eden şiddete karşın ölü ve yaralı bilançosunun artmaması için Esad rejimine ateş püskürdü.

Suriye Türkmen Hareketi Yayladağ Şube Başkanı Saddettin Molla, "Yani işte bir acayip bir olay bu. İnsanlar bayram yapıyorlar ama biz kendi vatanımızda defnedemedik. Bugün de onların tatlı kokusunu hissetmek için geldik. Onlar inşallah cennetteler. Düşünün ki kendi ölünüzü bile kendi vatanınızda defnedemiyorsunuz. Bir dahaki sefere görüşülür mü, dua edilir mi bilinmez. Bu büyük bir dram. Şu mezarlıkta onlarca Suriyeli şehit defnedildi. Yerli halkın ziyaret ettiği kabirler çiçeklerle süslenmiş ama bizimkiler su ve topraktan ibaret. Yaşadıklarımız ancak yaşandığı takdirde anlaşılır ama Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın' diye konuştu.