Suriye Başkanı Beşar Esad'ın danışmanlarına ait yüzlerce e-postası meşhur hacker grubu Anonymous tarafından hacklendi. Pazar günü gerçekleşen siber saldırıda Esad'ın yardımcılarına ait 78 e-mail hesabı hacklendi. Esad'ın medya danışmanlarından birinin e-postası da hacklenince Esad'ın meşhur ABC röportajı ile ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Haaretz'in ele geçirdiği e-postalara göre Suriye'nin Birleşmiş Milletler'deki basın ataşesi Şerazat Caferi Amerikan medyasının hangi konularla ilgilendiği konusunda Esad'ın danışmanlarını uyarıyor. Caferi Amerikan medyasının Suriye'nin kendi vatandaşlarını bombaladığı üstünde durduğunu belirtiyor. Bu noktada geçmişte bazı "hatalar" yapıldığından bahsedilmesi gerektiğini söyleyen Caferi buna gerekçe olarak polis güçlerimizin yeterince organize olmadığının söylenmesini tavsiye ediyor.

Caferi'nin tavsiyeleri bununla da sınırlı değil. Caferi Esad'ın Suriye'nin ABD gibi işkence politikası olmadığını söylemesini ve Ebu Garip hapisanesini örnek olarak göstermesini istiyor. Caferi yine Esad'a medya tarafından organizeli bir saldırı olduğundan da bahsedilmesini telkin ediyor.

Sosyal medyaya da değinmiş
Caferi, Facebook ve Youtube'un da "Amerikan değerleri" için önemli olduğunu bu sitelerin Suriye'de yasaklı olmadığının da röportajda bahsedilmesi gereken konular arasında olduğunu belirtiyor. Caferi'nin röportajda altının çizilmesi gereken konu olarak El cezire ve El Arabiya'nın rolünü gösterdiği de görülüyor. Caferi iki kanalın kargaşanın ilk aylarında ülkeye girişlerine izin verildiğini, ancak kanalların "manipülatif" haberler yapmasından sonra ülkeden çıkarıldığını, Esad'ın röportajında belirtmesi gerektiğini söylüyor.