Suriye devlet televizyonu Esad-Celili görüşmesinin görüntülerini yayınladı. SANA haber ajansı da ikilinin fotoğraflarını yayınladı.
Görüşmelerin ardından konuşan Celili, İran'ın Arapça yayın yapan resmi kanalı El Alem'e yaptığı açıklamada, Tahran'ın Suriye'de kaçırılan 48 İran vatandaşının sağ salim serbest bırakılması için 'bütün kanalları kullandığını' söyledi.

Celili Tahran'ın sadece İranlıları kaçılan muhalifleri değil, bu gruplara destek veren yabancı hükümetleri de sorumlu tuttuğunu söyledi.

Esad: Suriye halkı iradesiyle komploları boşa çıkaracak
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkedeki olayların uluslar arası komplo olduğunu savunarak, Suriye halkının bu komploları kendi iradesi ile aşacak güçte olduğunu söyledi.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekteri Said Celili bugün Şam'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Beşşar Esad ile görüştü. Yapılan görüşmede Suriye'deki kriz ele alındı.

Esad, Suriye'deki gelişmelerin uluslar arası bir planın parçası olduğunu ifade ederek,"Suriye halkı bu palanı kendi iradesiyle bertaraf edecek güçtedir." dedi.

Said Celili ise, Suriye'deki olayları bir iç mesele olarak görmediklerini ifade etti. Celili; İran, Suriye ve Hizbullah'ı kast ederek mücadelelerinin bölgesel ve uluslar arası arenada bir savaş olduğunu iddia etti. Celili, bu mücadelenin bel kemiği olarak nitelendirdiği Suriye'yi hiç bir şekilde tek başına bırakmayacaklarını ifade etti.