PKK içindeki 2 bini dağda yaklaşık 3 bin Suriyeli'nin de aftan yararlanabileceği belirtiliyor
 
 Arap dünyasında domino etkisi yapan protesto olaylarının kendi ülkesinde de yaşanması nedeniyle zor günler geçiren Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, genel af yasasını onayladı.
 
Genel affın ülkede etkin olan 'Müslüman Kardeşler' dahil birçok örgüt elemanını kapsayacağı bildirildi. Af düne kadar işlenen bütün suçları da içine alıyor.
 
BİN PKK'LI HALEN TUTUKLU
 
Suriye anayasasına göre, 'Müslüman Kardeşler' örgütüne üye olmak, idama varan bir yargılama sürecini gerektirebiliyor.
 
Genel affın PKK içindeki 2 bini dağda bulunan yaklaşık 3 bin Suriyeli'yi de kapsayacağı belirtiliyor. Bu durumda aralarında 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve Nurettin Sofi gibi terör örgütü içinde etkili isimlerin de genel aftan yararlanabileceği ifade ediliyor. 
 
TÜRKİYE 287'SİNİ İSTEMİŞTİ
 
Genel afla birlikte 'PKK'ya üye olmak' ya da 'destek vermek' suçlarından Suriye cezaevlerinde bulunan yaklaşık bin kişinin de serbest kalacağı belirtiliyor.
 
Esad, Türkiye'ye Kürt açılımı konusunda destek olacağını açıklamasının ardından, PKK tarafından tehdit edilmişti. Bu nedenle Ocak 2010'da başlayan operasyonlarda, 1 ay içerisinde, yaklaşık bin kişi PKK üyesi olmak ya da terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlarından tutuklanmıştı. Türkiye de bu isimlerden 287'sinin iadesi için başvuruda bulunmuştu.
 
GEÇEN YIL GÜNDEME GELDİ
 
Geçen yıl Türkiye'den 12 bakanın katılımıyla Suriye'de gerçekleştirilen 'Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' ikinci toplantısında da PKK'lı teröristlerin dağdan indirilmesi projesi kapsamında söz konusu genel af konusu da gündeme gelmişti.
akşam