Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin makus talihini yenerek muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada önemli yol aldığını belirtti.

Bakan Gönül, dostu Haydar İskeçeliler'in kızı Tuba İskeçeliler ile Bülent Doğan'ın Fuar Evlendirme Salonu'nda düzenlenen nikah töreninde şahitlik yaptı.

Tuba İskeçeliler ve Bülent Doğan'a mutluluklar dileyen Bakan Gönül, çifti “eş” ilan eden nikah memuru Nejla Yelkikalan'a evlenen çiftleri Medeni Kanun uyarınca “karı-koca” ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Nikah töreninin ardından AKP'nin Buca'daki seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan Vecdi Gönül, konuşmasını seçim kamyonetinin arka bölümünde yağmur altında yaptı.

Bakan Gönül, şöyle konuştu:
“Bugün Ankara'dan geldim ve sizlere Türkiye'yi çağdaş bir ülke yapan, İslam dünyasında lider duruma getiren sayın Başbakanımızın, Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim. Türkiye bugün makus talihini yenerek muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada önemli bir yol almıştır. Bunun nedeni de Tayyip Erdoğan Bey'dir. Allah onu başımızdan eksik etmesin.”

Recep Tayyip Erdoğan'ın “insan merkezli bir parti” kurmak üzere yola çıktığını ifade eden Bakan Gönül, insanı yücelterek devleti de yücelttiklerini söyledi.

Buca ilçesinin iktidarın nimetlerinden, hizmetlerinden istifade eden bir bölge olduğunu belirten Gönül, şunları kaydetti:
“Buca'ya ayrılan payın artarak devamını istiyoruz. Hükümet olmasaydı İzmir'de belki Adliye Sarayı, Çevre Yolu, Beydağ Barajı bitmeyecekti. Ama Büyükşehir hizmetleri olduğu gibi duruyor. Biz Büyükşehir'i de Buca'yı da sizden istiyoruz. Bunu halka hizmet için istiyoruz.”

AKP'nin Buca Belediye Başkan adayı Beytullah Selman da ilçeye “AK belediyecilik” getirmek istediklerini söyledi.

Hürriyet