Ertuğrul Özkök'ün 12 yıl önce attığı başlık bugün ters tepti. Ahmet Kaya'nın Berlin Konserinde yaşanan olay lar sonrası "Ayıp Ettin Gözüm" diye manşet atan Özkök yıllar sonra Kaya'nın Fransa'daki mezarına çiçek bırakarak adeta af diledi. Ancak Özkök'ün bu girişimi sanatçının eşi Gülten Kaya'yı hoşnut etmedi.

Gülten Kaya:’ Ertuğrul Özkök’ün Ahmet’in mezarına bıraktığı çiçekleri çöpe attım’ diyerek Özkök'ü affetmediğini ilan etti.

Kanal 7′de Erhan Çelik’in İskele Sancak programına katılan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya: “Eruğrul Özkök’ün Ahmet’in mezarına bıraktığı çiçekleri çöpe attım yerine beyaz güller diktim” dedi.

Ahmet Kaya’nın çok merhametli olduğunu söyleyen Gülten Kaya, kendisine çatal bıçak atanlardan birisi hastalanıp hastaneye yatınca Ahmet Kaya’nın Paris’den arayıp onun adına hastaneye çiçek göndermesini istediğini kendisinin bu isteği Ahmet Kaya’ya da söyleyerek yerine getirmediğini söyledi. Israrlara rağmen hastaneye yatan kişinin adını vermekten kaçındı.

Gülten Kaya açılımlar yapıldığını, TRT Şeş’in kurulduğunu ama bu televizyonun hala bir tane Ahmet Kaya şarkısı çalmadığını da söyledi. Serdar Ortaç’ın özürünü kabul etmeyen Gülten Kaya “Ahmet Kaya şarkısı söylemek isterse?” Sorusuna “asla” dedi

Hürriyet Gazetesi'nin 14 Şubat 1999 tarihli manşetinde yer alan ‘Ayıp Ettin Gözüm’ başlıklı haberde, Ahmet Kaya’nın Berlin’de katıldığı bir konserde sözde Kürdistan haritası ve haritanın üst kısmında yer alan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı önünde bir konuşma yaptığı belirtilerek, Kaya’nın, “Orkestra ile gelmedim. Gelseydim bu konser 20-25 bin marka mal olurdu. Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var” şeklinde sözler sarf ettiği iddia edilmişti.