Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son günlerde yaşanan 'tiyatro' tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Günay, "Türkiye'de kültür ve sanat yaşamı geriye gitmeyecek" dedi. Günay, eşi Gülten Günay ile Ankara Akün Sahnesi'nde Kenan Işık tarafından sahneye konulan ''Antigone'' adlı tiyatro oyununu izledi.

Günay şöyle konuştu:

"Herkesin şu kaygıdan kurtulmasını dilerim. Türkiye'de kültür ve sanat yaşamı geriye gitmeyecektir. Kaynakların daha verimli bir biçimde kullanımı; devlet tiyatroları ve özel tiyatroların halka ulaşmasının yeni yollarını arıyoruz. Bu söylemler yeni değil, uzunca bir zamandır var. Hepimzin bu tür arayışları var. Bunların hiçbirisi sanata ve kültür ürününe karşı değildir. Biz son yıllarda Cumhuriyet tarihine eşit tiyatro sahnesi açmakla övünüyoruz. Buradan geriye gidiş olmaz ama tiyatroları nasıl daha çok halklaştıracağız bununla ilgili bir modül anlayışımız olacak..."

Oyun hakkında şunları söyledi:

''2 bin 500 yıl önce bugünün sorunlarına inanılmaz göndermeler yapan, ışık tutan, zulmün, acımasızlığın ne kadar kötü olduğunu bir kez daha herkese öğreten, bizim toprağımızdan alınmış derslerle dolu, önemli oyun. Kenan Beyi de bütün arkadaşlarımı da içtenlikle kutluyorum. Oyun, bir hafta boyunca Ankara'da gösterilecek. Herkesi bu oyunu izlemeye davet ediyorum." (AA)