Bunları şaşkınlıkla izliyorum. Siyasi spekülasyona dönük bir oyunla karşı karşıya kalıp kalmadığımızı sorguluyorum" dedi.
 
Bucaspor Kulübünün Kaynaklar mevkisindeki tesislerini ve Bucaspor Futbol Akademisi’ni ziyaret eden Bakan Günay, Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdüren Bucaspor’un antrenmanını izledi.
 
Futbolcularla bir süre sohbet eden Bakan Günay, Bucaspor’un "İzmir’in yeni iddiasını" temsil ettiğini, kendilerinin de ellerinden geldiği kadar kulübe destek olacağını kaydetti.
 
Bakan Günay, futbolda inişlerin çıkışların olabildiğini belirterek, "Ben size olur böyle vakalar demeye geldim" ifadesini kullandı.
 
Futbolculara baklava ikram eden Bakan Günay’a 35 numaralı "Ertuğrul Günay" yazılı Bucaspor forması hediye edildi.
 
-"YARGI KARARLARI BİZİM DIŞIMIZDA"-
 
Bakan Günay, ziyaret sırasında gazetecilerin, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki operasyona ilişkin daha önce yaptığı "zamanlamadan rahatsızım" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine şunları söyledi: "Son derece iyi niyetle bir açıklama yaptım. Seçim ortamının herhangi bir spekülasyona kurban edilmemesini önemsiyorum. Bizim İzmir’e doğrudan fikirlerimizi, hizmetlerimizi, yapmayı düşündüğümüz hizmetleri anlatmaya ihtiyacımız var. Bunun gerginlik ortamıyla, ön yargıyla bağdaşması mümkün değil." İzmir’de dikkati başka alanlara çekebilecek tartışmaları sakıncalı bulduğunu dile getiren Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yargının yaptığı, savcının, adliyenin yaptığı soruşturmalar, kararlar bizim dışımızda. Tam seçime 1 ay kalmışken böyle bir tartışmanın ortaya çıkmasının rahatsız edici olduğunu söyledim. Ben rahatsız oldum ama bazıları, rahatsız olmasını beklediğim çevreler, kendi bürokratları, belediyeleriyle ilgili tartışmalardan rahatsız olmadığını söyledi.
 
Hatta ’Biz böylece bir milletvekili fazla kazanırız’ gibi bir takım sevinç çığlıkları atıldı. Bunları şaşkınlıkla izliyorum. Siyasi spekülasyona dönük bir oyunla karşı karşıya kalıp kalmadığımızı sorguluyorum. Sağduyulu bütün vatandaşlar da sanıyorum sorgulayacaktır." Bakan Günay, ülkede demokratik, sağlıklı bir seçim ortamına ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Siyaseti hizmet olarak algılıyoruz. Bu tür yargısal tartışmalar, dün Kastamonu’da gördüğümüz gibi saldırganlıklar, seçim ortamını gerginleştiriyor. Bu olayların hepsinin bizim Türkiye’ye düşüncelerimizi anlatmamızı engelleyen bir takım yapay girişimler olduğunu düşünüyorum.
 
Yaşadığımız olaylarla ilgili kaygılarımızı ifade ederken, bazı çevrelerin attığı sevinç çığlıkları zaten komplo olup olmadığı sorusunu sadece benim değil İzmirlilerin, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının aklına getiriyor. Seçime giderken, keşke hizmetlerimizi, hizmet niyetlerimizi anlatmak konusunda sakatlanmayan bir ortam olsaydı diye istiyorum." Operasyonun siyasi olup olmadığına ilişkin soruya karşılık Bakan Günay, "Yargının yaptığı işlem hakkında hüküm vermek istemem. Zamanlamanın güzel olmadığını söyledim. Bizi gereksiz tartışmaların içine çekme isteğini gösterdiğini söyledim" dedi.
 
Bakan Günay, daha sonra, eski devlet bakanlarından Işılay Saygın’ın yaptırdığı Buca ilçesindeki Fatma Saygın Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
 
Ziyarette Işılay Saygın da yer aldı.
 
Milliyet