MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bu yıldan itibaren Erciyes Kurultayı'nın yapılmayacağını açıklaması, parti tabanından şaşkınlıkla karşılandı. Türkiye Sevdalıları Hareketi lideri İbrahim Ersöz, "üç hilale dikkat" dediği bir açıklama yaptı:

"MHP'ye gönül vermiş samimi Türk Milliyetçileri, Başbuğ'un Genç Bozkurtları neyi bekliyorsunuz??? Her geçen gün değerleriniz birer birer elinizden alınıyor.Yaklaşık bir yıl önce bunun uyarısını yapmıştım. Bu hareketler Rahmetli Başbuğ'umuzun kurduğu partiden ve ocaktan tasfiyesidir.Çok yakında elinizden Üç Hilal ve bozkurtunuz da alınırsa hiç saşırmayın.

Bir sözüm de şimdi MHP'ye muhalefet yapan Sn. Bahçeli'yi zamanında genel başkanlığa taşıyıp ödüllerini milletvekili, bakan olarak alan yanar dönerlere. Bugün mü muhalefet yapmak aklınıza geldi??? Yani sizleri Bilge Lideriniz!!! milletvekili seçtirmeyince mi hidayete erdiniz de doğruları görmeye başladınız??? Bugün hala partide bu kadar yaptıklarınıza rağmen sizlere "Yeter artık söz Türkeş'in evlatlarının" diyemiyenlere de yazıklar olsun...

Yüce Allah müsaade ettiği sürece biz susmayacağız dün nasıl söylediysek bugün de yarında MHP'yi bu hale getirenlere, Başbuğumuzu ve değerlerini ortadan kaldırıp unutturmaya çalışanlara gücümüz yettiğince Türkiye Sevdalıları Hareketi'nin kervanına katılanlarla direneceğiz. Rahmetli Başbuğumuzu, ideallerini unutturmayacağız. Emanetlerine sahip çıkacağız. Ne mutlu parti ambleminde değil yüreginde Üç Hilal'i yaşatanlara..."