Ersöz ise konuşmaya karar verdi.Daha önce, "Ben ışığı göremezsem onlar da göremezler" diyen Ersöz'ün saldırı girişimi öncesi yakın çevresine Ergenekon savcılarına itirafta bulunacağını söylediği öğrenildi.

'KONUSMA MESAJIYDI '

Ergenekon davasının kilit tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün odasının dışında ateş edilmesinin "Konuşma" mesajı olduğu belirtildi. Rusya'dan döndükten sonra ameliyat olmak için gittiği tıp merkezinde polisler tarafından yakalanarak gözaltına alınan Levent Ersöz, uzun süredir hastanede yatıyor. Ersöz'ün bu süreç zarfında yakınlarına kendisinin korunmadığı yönünde şikayetlerini artırdığı ve itiraf etme pozisyonuna geldiği kaydedildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü serviste şüphe üzerine aranmak isteyen bir kişi havaya bir kaç el ateş etmişti. Yakalanan ve üzerinde daha sonra sahte olduğu tespit edilen astsubay kimliği çıkan Erhan Keskin, suikast iddiasıyla gözaltına alınıp, silahlı örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Bir ara vücudundaki et yiyen virüs ile başı beleya giren ve son anda müdahale edilerek tedavi edilen Ersöz'ün o dönem de susturulmak istendiği kaydedilmişti.

ÇİFT TABANCALI MESAJ

Gözaltına alınan Keskin'in kuru sıkı silahla havaya ateş etmesi, gerçek tabancayı da belinde bulundurmasının Ersöz'ün kararlarını değiştirmeye yönelik olduğu ileri sürülürken, bekleme salonundaki güvenlikçilerin dikkati sayesinde Ersöz'ün hayatı kurtuldu.

HER ŞEYİ ANLATACAĞIM

Emekli Tuğgeneral Ersöz'ün hastane süreçlerinde başına gelenlerin ve üstlerinden beklediği ilgiyi görememesinin çözülme sürecini hızlandırdığı kaydedildi. Ersöz'ün yakınlarına yasa dışı ETÖ oluşumu hakkında savcılara itiraflarda bulunacağı yönünde konuşmalar yaptığı öğrenilirken, Ersöz'ün konuşacağı bilgisini alanlar tarafından bu göz korkutma eyleminin organize edilmiş olabileceği belirtiliyor. Emekli Ersöz'ün "Beni korumuyorlar" şikayetini sıkça tekrarladığı ve son bir aydır da "Herşeyi itiraf edeceğim" dediği öğrenildi.

Ersöz'ün bildiklerini ve içinde yer aldığı oluşumun görevlerini ve yaptıklarını anlatması durumunda Silivri F Tipi Cezaevi Kampüsü içinde kurulan Mahkeme'de görülen Ergenekon Davası'nda yeni bir sürece girilebileceği ifade ediliyor.

BEN GÖRMEZSEM ONLAR IŞIĞI HİÇ GÖREMEZ

Ersöz'ün daha önce de basına ses kaydı yansımıştı. Ersöz'ün ses kaydında emri altında çalıştığı komutanları kastederek, “Ama ben ışığı görmezsem onlar hiç ışığı göremezler. Olur, olmaz gideriz yatarız. Ne kadar yatarız. Ayrı mevzu” demişti. GATA'da et yiyen bakteri virüsüne yakalan Ersöz, daha sonra götürüldüğü Silivri F Tipi Cezaevi'nde tekrar rahatsızlanmış ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'ne yatırılmıştı./yeni şafak