Ergenekon operasyonu kapsamında firardayken yakalanıp tutuklanan ve cezaevinde kalbinden rahatsızlanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le ilgili tam teşekküllü hastanede ameliyat edilmesi kararı verildi.

Ergenekon operasyonunun 6. dalgası yapılmadan bir gün önce Moskova'ya kaçıp 5.5 ay sonra Ankara'da yakalanan emekli tuğgeneral Levent Ersöz, tutuklandıktan sonra cezaevinde kalbinden rahatsızlanmış ve Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Daha önce kalp krizi geçirdiği belirtilen Ersöz'ün damarlarında yeniden daralma olduğu yapılan anjio sonrası ortaya çıkınca, emekli Tuğgeneral yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Aynı zamanda prostat kanseri de olan Levent Ersöz'ün gözaltına alındığında 88 kilo olduğunu şimdi ise 70 kilonun altına düştüğünü belirten avukatı Ali Rıza Dizdar, Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin prostat kanserini de göz önüne alarak Ersöz hakkında tam teşekküllü bir hastanede ameliyat edilmesine karar verdiğini söyledi. Ersöz'ün avukatı bu karar neticesinde müvekkilinin GATA'ya sevki için tekrar mahkeme başvuracaklarını ve aynı zamanda tahliye talebinde bulunacaklarını da dile getirdi.
Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un gözaltına alındığı Ergenekon operasyonunda arandığını önceden öğrenip Moskova'ya kaçtıktan 5.5 ay sonra Ankara'da bir hastanede yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Habertürk