Bülent Ersoy, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda sarf ettiği sözlerin, ''halkı askerlikten soğutma'' suçunun kapsamına girip girmediğinin araştırılması için başlatılan soruşturma çerçevesinde ifade vermek amacıyla, avukatı Muhittin Yüzüak ile Bakırköy Adliyesine geldi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın odasına çıkan Ersoy, yaklaşık bir saat ifade verdi.

Ersoy, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Ne söylediysem aynen hissiyatımı, duygularımı, düşüncelerimi, devletin savcısına da ifade etmeye çalıştım. Benim ne demek istediğimi, 'ölüm yerine çözüm' dediğimi, bunun bir asker karşıtı duygu olmadığını daha fazla somut göstergelerle ifade ettim. Bu her hisli insanın söyleyeceği bir şeydir. Ölüm yerine çözüm istemek her medeni insanın bir istemidir. Bunun dışında birilerinin, bir şeyleri çekmek istedikleri yerlerde benim işim olmaz. Olacak olsa onu da söylerdim zaten, ama söylemedim. Kimse bunu ispat edemez zaten.''

Sözleri nedeniyle bir tehdit almadığını ifade eden Bülent Ersoy, bir gazetecinin sorusu üzerine, herhangi bir koruma talebinde de bulunmadığını kaydetti.

Ersoy'un açıklaması sırasında, ''Vatan için seve seve canını verebileceğini'' söyleyen Abdürrahim Atalay adlı bir vatandaş, yüksek sesle konuşarak, sanatçıya sözlerinden dolayı tepki gösterdi.

Dava açılması durumunda 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Ersoy'un cezası, suçun basın ve yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılabilecek.
AA