İzmir Eşrefpaşa ve Yenişehir'de yaklaşık 60 yıldır hizmet veren ve kentin en eski sinemaları olarak bilinen Saray ile Büyük sinemaları, bir hafta arayla çıkan yangınlarda kül oldu.

Erotik film gösterilen iki sinemadaki incelemelerini sonuçlandıran İtfaiye Daire Başkanlığı, 11 ve 18 Ocak'ta çatılarda başlayan yangınları şüpheli buldu. Büyük Sinema işletmecisi İhsan Alaca ise, polisteki ifadesinde, bir hafta önce yanan Saray Sineması'nda olduğu gibi erotik film gösterimi yaptığını, sinemasının da bu nedenle yakıldığından şüphelendiğini söyledi. İ

tfaiyenin araştırmasında, Saray Sineması'nda yangının çatıya yakın bir bölgede başladıktan sonra yayıldığı, Büyük Sinema'da ise alevlerin, çatının birçok bölgesinden aynı anda başladığı tespit edildi. İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, birkaç dakikalık bir sürede müadahale ettikleri yangının çok noktadan çıktığını, bunun da kundaklama şüphesini doğurduğunu söyledi.

Bakımı yeni yapılan ve elektrik kaçağına karşı korunaklı olan Büyük Sinema Salonu'nun işletmecisi Alaca da ifadesinde "Bir hafta önce yanan Saray Sineması'nda olduğu gibi erotik film gösterimi yapıyorduk. İşletmeciliğini yaptığım sinemanın da bu nedenle yakıldığından şüpheleniyorum" dedi.


MİLLİYET