23 yaşındaki Begüm, eroin illetindenkurtulmak istiyordu. Ama zehire teslim oldu. Arkadaşlarına ait evin tuvaletinde koluna aşırı dozda uyuşturucu enjekte ederek yaşamına son verdi. Annesi, 'Kızım tedavi gördü ama eski arkadaşları peşini hiç bırakmadı' dedi

Beyaz zehir, bu kez 23 yaşındaki üniversiteli bir kızın yaşamına mal oldu... Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Begüm Veral, önceki akşam Kadıköy'de oturan arkadaşlarına misafirliğe gitti. Genç kız, gece yarısı tuvalete girdi, bir daha çıkamadı. Begüm'ün uzun süre tuvalette kalmasından şüphelenen arkadaşları kapıyı kırıp içeri girdiklerinde, genç kızı yerde baygın halde buldu. Begüm'ün koluna aşırı dozda uyuşturucu enjekte ettiğini anlayan arkadaşları 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri, nabzı atmayan Begüm'e kalp masajı yaptı. Daha sonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kız tüm çabalara rağmen hayata döndürülemedi.

ÇANTADAN EROİN ÇIKTI
Polis, evde bulunan biri kız 4 kişiyi ifadeleri için gözaltına alarak Hasanpaşa Polis Merkezi'ne götürdü. Gençler, ifadelerinde Begüm Veral'in uyuşturucu kullandığını bilmediklerini söyledi. Genç kızın çantasında ise koluna uyuşturucu enjekte ettiği şırınga ile bir miktar eroin bulundu. Soruşturma sürüyor.

2 AY AMATEM'DE KALDI
Acı haberi Büyük Ada'daki evlerinde alan anne Yeşim Argun, 'Kızım bu illetten kurtulmak istiyordu. Şubat başında AMATEM'e yattı. 31 Mart'ta çıktı. Tedaviden sonraki dönemde morali çok düzgündü. Ama eski arkadaşları peşini hiç bırakmadı' diye konuştu. Argun, olay gününü de şöyle anlattı: Saat 9'a kadar evdeydi mutluyduk. Sonra arkadaşlarına gitti, zaten sürekli toplanırlardı. Ertesi gün işe gidecekleri için saat 23.00'te yatmışlar. Kızımı son zamanlarda takip ediyordum. Uyuşturucuyu nerden buldu anlayamadım.

LİSEDE BAŞLADI
KIZININ uyuşturucuya lise yıllarında alıştığını belirten anne Yeşim Argun 'Bir erkek arkadaşının zorlaması ile uyuşturucu kullanmaya başladı' dedi. Begüm'ün anne ve babasının ayrıldığı, genç kızın annesi ile yaşadığı öğrenildi.

KIZIM İNTİHAR ETMEDİ
Begüm'ün altın vuruş yaptığına inanmayan anne Yeşim Argun,
'Altın vuruş iddiası doğru değil. Ölümü için doz aşımı diyebiliriz. Eğer intihar etmek istese bana bir şekilde not bırakır veya ulaşırdı'' dedi.

AKŞAM