Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen Afyonkarahisar İl İlçe ve Belde Belediyeleri Eğitim Semineri’nde konuşan Eroğlu, geçmişte belediyelerde bir çok görevde bulunduğunu ifade ederek, başkanların içinde bulunduğu bu ağır yükü iyi bildiğini kaydetti. Eroğlu, günümüz yöneticilerinin en büyük probleminin karar verme güçlüğü olduğunu belirterek, belediye başkanlarına hızlı karar vermelerini, sonrasında planlama yaparak büyük düşünmelerini, meselelerin altında ezilmemelerini tavsiye etti.

Belediylerin çok önemli olduğunu, bu nedenle başkanların başarılı olması gerektiğini belirten Eroğlu, muvaffakiyetin, şevk ve heyecan birlikte işini iyi sevmesine bağlı olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Muvaffakiyetin sırrı, iyi niyet sonrasında şevk ve heyecandan geçiyor. Esasan hedef de çok önemli. Özellikle belediye başkanlarımız göreve geldikten sonra ilk belediye başkanı seçildikten sonra hemen çalışmaya başlamalı. İlk intiba çok önemlidir. Halk buna dikkat ediyor. 6 ay sonra çalışsanız bile ilk o intibaı sağlamanız çok zor. Önümüzde seçimler var. Vatandaşların beklediği çalışmaları geciktirmemeliyiz.” uyarısında bulundu.

2 bine yakın büyük tesisler açtıklarını, bu işleri başarmasının en büyük nedeninin çok hızlı karar vermeye bağlı olduğunu belirten Eroğlu, başarı sırrı konusunda şunları sıraladı: “Bir yola giderken, bir projeye başlarken önce alternatifleri ortaya koyuyorum. İmkansız olanları eliyorum. Faydası çok olanları seçiyorum. Her bir çözümün faydası da mahsuru da vardır. Önemli olan faydası maksimum olan projeyi seçiyorum. Bunun dışında öncelik sıralaması, yani vatandaşların talepleri doğrultusunda kaynakları paylaştırmak çok önemli. Geçmişte İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmasının en büyük nedeni ehliyetsiz insanların çalışması, sistem çökmüş. Birden bire bütün kaynakları yapalım demişler, hiçbir şey yapamamışlar.”

Veysel Eroğlu, belediye başkanlarından emri altındakilere talimat verirken net olmalarını, kesin emirler vermelerini istedi. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne zaman bitirirsin? diye tarih ve saatini soruyorum. Talimat verirken emin ve kesin olarak talimat veriyorum. Ses tonunuzu bile ayarlayacaksınız. Başarılı olmak için bir işin takvimini belirleyeceksiniz. İşinizi takip etmelisiniz. Projenin bitmesi için takvim ve takip gereklidir. Yoksa başarıya ulaşmak mümkün değildir.”

Eroğlu, belediye başkanlarından halkla içiçe olmalarını, halkın hizmetkarı olmalarını, kapılarını kapatarak halkın önüne set çekmemelerini de istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça da halka sunulan hizmetlerin kalitesinde geçmişe göre artış yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Eğitim seminerlerini önemsiyoruz. Bunları sıklaştırdık. Yerel yönetimlerde kurumsal kapasitede verilen hizmetlerin verimli olması son derece önemli, bunu güçlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Bu açıdan verilen seminerleri son derece önemli buluyorum.”