Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın"a gelen Bakan Eroğlu, Aydın"daki sulama birlikleri, ziraat odaları, zeytin üretici birlikleri ve orman köyü temsilcileriyle bir araya geldi. Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlenen toplantıya başkanlık eden Eroğlu"na Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ve Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri eşlik etti.
AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye"de önemli yatırımların hayata geçirildiğini savunan Bakan Eroğlu, Türkiye"nin ekonomi hızının çok olumlu düzeyde ilerlediğini belirterek, “Şu anda yüzde 11.7"lik bir büyüme hızımız var. Büyüme hızımız konusunda Avrupa"da şu anda lideriz. Bu nokta bizim hayal ettiğimiz noktaydı. Daha iyiye, daha mükemmele koşmak için yolumuz var. Umuyorum cumhuriyetimizin yüzüncü yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine gireceğiz. 21. yüzyıl Türkiye"nin yüzyılı olacak” dedi.
Bakanlık olarak “1000 Günde 1000 Gölet” çalışması başlatacaklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Şartlar oluştuğunda bu proje hayata geçirilecek. Bugüne kadar ülkemizde 774 adet baraj, gölet, sulama tesisi ıslahını yaptık. Ayrıca dönemimizde içme ve kullanma suyu konusunda da dev adımlar atıldı. Dönemimizde 33 milyon kişiye ilave su verildi. Şuanda her 2 kişiden 1"i ve her 2 dönüm araziden 1"i bizim verdiğimiz suyla ihtiyaçlarını karşılıyor” diye konuştu.
Aydın"ın önem verilen illerinden bir tanesi olduğunu savunan Bakan Veysel Eroğlu, görev süresi içinde Aydın"a 8"inci defa geldiğini ifade etti. Aydın"ın sorunlarını bildiklerini ve gerekenleri yaptıklarını kaydeden Eroğlu, “Aydın, hükümet olarak en fazla yatırım yaptığımız illerden biri. Geçmiş dönemlerle bu dönemi karşılaştırdığımızda, Aydın"ın 15-20 kat daha fazla yatırım aldığını görüyoruz.10 Ekim 2010"da saat 10.10"da Sayın Başbakanımızla birlikte açacağımız Çine Barajı ile hem tarımda sulama hem de içme suyu sorunumuz son bulacak. Çine Barajı"ndan vatandaşlarımıza memba suyu kalitesinde su sağlanacak. Aydın Ovası Sulaması inşaatı ile yaklaşık 20 bin hektar arazinin sulanması sağlandı. Büyük Menderes nehri yatak ıslak çalışmaları tamamlandı. DSİ Bölge Müdürlüğü Toplu Makine Çalışması Programında gerçekleştirildi. Bu çalışmalar ile Büyük Menderes nehrindeki taşkınlar önlendi ve sulama döneminde Söke Ovası"na ulaşımı kolaylaştırıldı. İkizdere Barajı ile il merkezi ve 29 yerleşim biriminin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması hedeflenmekte” ifadelerini kullandı.
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu başkanlığındaki Vali Coş, Orman Bölge Müdürü Aydın, DSİ 21. Bölge Müdürü İndap ve DSİ 211. Şube Müdürü Cengiz Koç ile Çevre ve Orman İl Müdürvekili Süleyman Ünal"dan oluşan heyet Aydın"daki sulama birlikleri, ziraat odaları, zeytin üretici birlikleri ve orman köyü temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Kendisine iletilen sorunlar ve dosyaları tek tek inceleyen Bakan Eroğlu, gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurum temsilcilerine talimat verdi.