Hollywood yıldızı Angelina Jolie"nin, Ermenistan"dan bir çocuğu evlatlık edinebileceği haberlerinin, ABD"deki Ermeni diasporasında büyük bir şok yarattığı bildirildi. New York"taki Ermeni topluluğunun temsilcileri de “Ermeni bir çocuk Ermenistan"da büyümeli ve eğitilmeli” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ermeni meydası, Jolie"nin Ermenistan"dan bir çocuğu evlat edinebileceği haberlerin ABD"deki Ermenileri şoke ettiğini belirterek New York"taki Ermeni topluluğu temsilcilerinin, “Ermeni bir çocuk Ermenistan"da büyümeli ve eğitilmeli. ABD"de yaşarsa anne dilini ve kültürünü unutur, özellikle çocukları farklı uyrukluktan olan bir ailede” dediklerini bildirdi.

Bu arada, Pan Armenian, Jolie"s managerinin, bu aşamada bir yorum yapmak için erken olduğunu söylediğini belirttiği haberinde “Aktriz, Ermeni bir çocuğun, Afrika, Kamboçya ve Vietnam"dan da çocukların yer aldığı ailesiyle çok kolay uyum sağlayabileceğini düşünüyor. Jolie"nin eşi Brad Pitt ise, aktrizin bu tercihi ile mutabık değil çünkü o Hindistan"dan bir çocuğu evlat edinmek istiyordu” diye yazdı.