Ermenistan"da yapılan bir araştırma, halkın Türkiye'ye ilişkin dikkat çekici görüşlerini ortaya koydu. News.am, araştırma sonuçlarını aktarırken halkın yüzde 46"sının ortak sınırın açılmasını istediğini belirtirken “Ermenilerin sadece yüzde 3"ü, Türkiye ile barışmaktan yana” ifadesini de kullandı.

News.am, “Ermenilerin sadece yüzde 3"ü, Türkiye ile barışmaktan yana” başlığıyla Ermenistan"daki Sociometr Merkezi"nce gerçekleştirilen ve halkın “üç önemli gelişme”ye ilişkin tutumunu saptamayı amaçlayan araştırmanın sonuçlarını yansıttı.
Toplam bin 650 kişi arasında gerçekleştirilen araştırma ile ilk “kilit” gelişme olan, bu ülkedeki Rus askeri üssünün süresinin uzatılmasının, katılımcıların yüzde 90"ı tarafından olumlu bulunduğu belirlendi.

Katılımcıların çoğu, Rusya ve bunun ardından ABD ve AB"nin, ülkesinin dış politikasında “etkin bir faktör” olmasını desteklerken, Türkiye için bunu isteyenlerin oranının yüzde 3"te kaldığına dikkat çekti.

Araştırmanın bu sonucunu değerlendiren Sociomektr Merkezi Başkanı Aharon Adibekyan da, “İlginç ki, katılımcıların yüzde 3"ü, listeye Türkiye"yi dahil ederek bu ülke ile barışmaktan yana bir tavır takındı” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Adibekyan, araştırmanın sonuçlarına dayanarak, “Ermenistan"da ikinci kilit gelişme, Ermenistan-Türkiye sınırının açılması ve iki devlet arasında ilişkilerin normalleştirilmesi girişimleridir. Katılımcıların yüzde 46"sı, bu girişime destek verdi” dedi.

Bu arada, Ermenistan halkının en çok ilgilendiği üçüncü konunun ise, küresel kriz olduğu saptandı. Bu arada, BM standartlarına göre, Ermenistan'da halkın yüzde 46"sı, yoksulluk sınırın altında yaşanmasına karşın kendilerinin böyle bir durumda olduğunu bildirenlerin oranının ise yüzde 19"da kaldığına dikkat çekildi.