556 kişilik kadro için 6 bin 500 kişinin başvurduğu öğrenildi.
Yıldız Parkı'nda bulunan Beşiktaş Grup Amirliği binasında başvuru yoğunluğu yaşanırken, yaklaşık 200 metrelik bir kuyruk oluştu. Erkeklerin, en az 1.70 santimetre boyunda, kadınların en az 1.67 santimetre boyunda olması, adayların boyunun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması şartının da arandığı başvuruya şu ana kadar 6 bin 500 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim görenı İbrahim Ergüler (28), Serkan Yılmaz (25) ve Selçuk Sarı (26) aynı dönem mezun olduklarını ve girdikleri KPSS sınavından sonra atanamayıp işsiz oldukları için başvuruda bulunduklarını belirtti.

İbrahim Ergüler, "2002 yılında mezun olduk. Halen iş bulamadık. Bu yüzden devlet memuru olabilmek için itfaiyeci olmaya karar verdik. 17 yeni üniversite kurulması düşünülüyor. İyi de mezun olanlara istihdam sağlayamazsak üniversite okumanın anlamı kalmayacak. Önce mezun olanları iş imkanı versinler sonra üniversite kursunlar" dedi.

İnönü Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu Hatice Çelik, itfaiye eri değil büro memuresi olmak için şansını denedeğini belirterek, "Global kriz nedeniyle sürekli işçi çıkartılıyor. Şirketler de başvuru kabul etmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım şansımı burada denemeye karar verdim" diye konuştu.

Babasının itfaiyede çalıştığını anlatan Güler Yılmaz, "Torpil filan sökmüyor. Bakın saatlerdir sırada bekliyorum" dedi. Boyunun 1.67 santimetreden az olduğunu anlatan Kurnazoğlu, "Yine de şansımı denemek istiyorum. Özel sektörde çalışmak çok zor. Kamu sektöründe çalışmak insana güvence sağlıyor. O yüzden buradayım." ifadelerini kullandı.