AYDINPOST HABER SERVİSİ-CHP Nazilli İlçe Başkanı Zehra Kaymak, Kadın Kolları Başkanı Nezahat İçer ve çok sayıda partili ile birlikte mahalleye giden adaylar Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokalinde halka seslendi. Burada vatandaşların sorunlarını dinleyen Erkut ve Yıldız partilerinin projelerini anlatıp, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için Yeşilyurt mahallesi sakinlerinden CHP’ye destek istediler.

“Halkın iktidarını kurmak için yola çıktık”

Ferda Çağlar Erkut Posoflular Derneği Lokalinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Esnaf, çiftçi, öğrenci, emekli herkes perişan.Halkımıza 41 sözümüz var. Aile sigortasıyla yoksul ailelerimize en az 600 en çok 1200 Tl olmak üzere kadının hesabına para yatıracağız. AKP’nin geliştirdiği sadaka kültürünü yok edeceğiz. Çünkü biz yoksulluğu yönetmek değil bitirmek istiyoruz. İntibak yasasıyla emeklilerimizin milli gelir artışından pay almalarını sağlayacağız. Çiftçiler bizim için çok önemli. Mazotu çiftçilere 1,5 Tl’den vereceğiz.  Gübre ve tohum fiyatlarını aşağı çekeceğiz. Bu güzel ülkede refah içinde yaşamak istiyoruz. Bizim için yandaş yok vatandaş var. Halkın iktidarını kurmak için destek istiyoruz.”

“Yeni CHP projeleriyle sizin partiniz”

CHP’nin Aydın 5. sıra adayı Hüseyin Yıldız ise AKP’nin ‘Hayaldi gerçek oldu’ sloganına gönderme yaparak “2002’de mazot 1TL idi; şimdi 3,65 Tl. Et 5 Tl. idi; şimdi 28 Tl. Hayaldi gerçek oldu” dedi. Yıldız konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “AKP kendi zenginlerini yarattı. Başbakan kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolara yükselttiğini söylüyor.  Yani 7 kişilik bir ailenin 70 bin doları olması gerekir. Peki nerde bu para? Bu para halkta değil AKP’nin yeni zenginlerinde. AKP’liler CHP iktidara gelirse aile sigortasından faydalanan ailelerin yeşil kartlarının iptal edileceğini iddia ediyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. CHP döneminde yeşil kartlar sadece devlet hastanelerinde değil üniversite hastanelerinde de geçerli olacak. Yeni CHP her kesime yönelik projeleriyle sizin partiniz.”

cimg3547.jpg

cimg3544.jpg

cimg3551.jpg