Erkunt Traktör, yaşı ne olursa olsun, çiftçinin elindeki Erkunt Traktör'ün  ilk günkü kadar bakımlı olması misyonuyla yıl içerisinde tüm Türkiye genelinde düzenlediği Erkunt 2011 Bakım Günleri'ni bu yıl geleneksel Ramazan Sohbetleri'yle birleştirdi. Kurulduğu günden beri düzenli olarak Türkiye'yi dolaşan ve her ramazan ayını çiftçilerle birlikte geçiren Erkunt Satış ekibine, bu yıl Satış Sonrası Hizmetler grubu da eşlik ediyor. Erkunt, 15-26 Ağustos tarihleri arasında Akdenizli ve Egeli çiftçilerle bir araya gelecek.
 
2001 yılında Türkiye'ye ilk yerli tasarım traktörünü kazandırmak için tüm ülkeyi gezip, çiftçilerin traktörlerinden beklentilerini, sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen ve onları gerçek kılmak için 2004 yılında ilk yerli tasarım traktörünü Türk çiftçisinin hizmetine sunan Erkunt Traktör, ramazanda da çiftçilerle birlikte çalışmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne, sürdürdüğü müşteri odaklı çalışmalarıyla kısa sürede en çok tercih edilen traktör markaları arasında yerini alan Erkunt, temmuz ayında aldığı TS-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Kalite Belgesiyle de bu çalışmalarını tescillemişti.
 
Özel donanımlı TIR ile gezici eğitim
 
Geleneksel hale getirdiği Ramazan Sohbetleri ile yine çiftçiyi dinlemek için yola çıkan Erkunt yetkilileri, bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak programına eğitim TIR'ını da ekledi. TIR içine kurulan eğitim tertibatıyla çiftçilere doğru traktör kullanımı hakkında bilgiler aktaracak Erkunt yetkilileri, aynı zamanda çiftçilerin traktörlerine bakım yapıp, traktör sahiplerine tarlada sürüm eğitimleri de verecek.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Erkunt Traktör Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Dinçer Meydanlı, "Düzenlediği ücretsiz bakım günleriyle Türkiye'yi karış karış gezen, çiftçiyi dinlemek ve bilgilendirmek için sürekli çalışan ve daima 'önce müşteri mutluluğu' diyen firmamız, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı boyunca çiftçilerle birlikte olacak. Bu yıl, iki ayrı etkinliğimizi ramazan vesilesiyle bir araya getirdik. Hem Satış, hem de Satış Sonrası Hizmetler bölümlerinde görev yapan arkadaşlarımız etkinlik kapsamında Türkiye'yi dolaşacaklar. Arkadaşlarımız, bölgedeki yetkili satıcı ve servislerimizin de katılacağı toplantılarda çiftçilerimizi hem doğru traktör kullanımı konularında bilgilendirecekler, hem de traktör kullanımını tarlada uygulamalı olarak gösterecekler" diye konuştu. Çiftçilerle devamlı bir araya gelmenin şirkete olan katkılarına da değinen Meydanlı "Böylece çiftçilerimizden aldığımız her geri bildirim ve her yorumu, yeni modellerimizi geliştirmede anahtar bilgiler olarak kullanmak şansına sahip oluyoruz. Yeni modellerimiz piyasaya sürüldüğünde her çiftçimiz kendi önerisinin hayata geçtiğini görüyor" dedi.
 
Ramazan Sohbetleri kapsamında Erkunt Traktör teknik ekibi ve yetkili servisleri 15-18 Ağustos tarihleri arasında Antalya’nın Döşemealtı, Korkuteli, Elmalı ilçelerinde, 19-21 Ağustos tarihleri arasında Aydın’ın Nazilli ve Karpuzlu ilçelerinde, 22-26 Ağustos tarihleri arasında ise İzmir’in Bayındır, Menderes ve Bergama ilçelerinde çiftçilerle bir araya gelecekler.
 
Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. hakkında
 
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu üretim tesislerinde üretilen Erkunt Traktörleri, hiçbir dünya markasının lisansına bağlı kalınmadan, Türkiye’nin, Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış ilk yerli tasarım, yakıt tüketimi noter huzurunda belgelenmiş  ve 3 yıl garantili tek traktörleridir. Traktör üretimine 2004 yılı Eylül ayında başlanmış, satışlar kısa sürede Türkiye’nin büyük bir kısmına yayılmıştır. Türkiye çapında 90 yetkili satıcı, 262 yetkili servis ve 140 satış noktası ile yapılanmıştır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, ISG-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 10002 Müşteri Şikâyetleri Yönetim Standardı Belgesi ve tüm traktör modellerine Avrupa Birliği Homologasyon Raporu almıştır.