Kuşadası'nda bir barda sahneye çıkan Erkin Koray, konserinden önce yaptığı konuşma uzayınca "Aman susayım yoksa beni de Ergenekoncular gibi alırlar. Ama eminim ki Ergenekoncuları alanlarda benim şarkılarımı dinliyordur" dedi.
Kuşadası Limanı içerisindeki Scalanuova Alışveriş Merkezi'nde bulunan Port Biraver Club'da sahneye çıkan usta rockçıya hayranları büyük ilgi gösterdi. Her yaştan hayranlarının alkışları altında sahneye gelen Erkin Koray, konserinden önce yaptığı konuşmada anılarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 50. sanat yılını geride bırakan sanatçı, müziğe İngilizce söyleyerek başladığına dikkat çekerek, "Ancak, daha sonra neden Türkçe söylemiyorum diye kendimi sorguladım ve Türkçe söylemeye başladım" dedi.
Konuşmasında siyasi konulara da değinen usta Koray, "Biliyorum konuşmam çok uzadı. Daha fazla konuşmayayım yoksa beni de Ergenekoncular gibi alırlar. Ama eminim ki, Ergenekoncuları alanlarda benim şarkılarımı dinliyordur" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Erkin Koray, konserine "Kızları da alın askere" şarkısıyla başladı. Sahne aldığı Port Biraver Club'ı dolduranlar yaşlı-genç yüzlerce kişi, hemen hemen tüm şarkılarında usta rockçıya eşlik ederken, özellikle gençler kendilerinden geçti.