Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi sorunun ele alındığı ''Çocuk Gelinler'' konferansı düzenlendi.
Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonunda Uçan Süpürge Derneği'nin Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü ''Çocuk Gelinler Projesi'' kapsamında düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, ''Çocuk Gelinler Projesi'' kapsamında, erken yaşta evliliklerin önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti.
Türkiye'de yasal olarak 17 yaşını bitirmemiş kişilerin evlenmelerini mümkün olmadığını, ancak son derece olumsuz sonuçlara yol açmasına rağmen toplumda çocuk yaşta evliliklerin söz konusu olduğunu ifade ederek, ''Erken evlilik sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en büyük sorunudur. Milli eğitime bağlı okullarımızda rehber öğretmenlerin de katılımıyla bu ve buna benzer konular ele alınıp seminerlerin artırılması gerekir. Bu tür çalışmalara ağırlık verilmesi gerekir. Sadece şehir merkezlerinde değil köyler de ele alınıp bir bütün olarak değerlendirilmelidir'' diye konuştu.
Konferansta konuşmacı olarak yer alan Çocuk Gelinler Projesi Genel Koordinatörü Selen Doğan da 54 ili kapsayan projenin Ege Bölgesi illeri ile devam ettiğini belirtti.
Çocuk yaşta evlilik sorununun genel olarak doğu illerinin sorunu olarak bilinmesine karşın batıdaki illeri de bu sorun açısından önemsediklerini ifade eden Doğan, şunları söyledi.
''Biz Türkiye'nin her bölgesinde ve her yerde bu sorunun yaşandığını ve bunun göründüğünü düşünüyoruz. Dolayısıyla batıda bu durum nasıl yankılanıyor. Aydın'dan hangi mesajları biz Ankara'ya taşıyabiliriz bunu tartışarak almaya çalışıyoruz. Her yaştan kadın katılımcılar var. Bu proje ile amaçladığımız küçük yaştaki evliliklerin fotoğrafını görebilmektir.''
Etkinliğe, Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler katıldı.