Elektrikli şarap açacağı üretti, 3 haftada 1000 erkeğin karizmasını kurtardı.

Index Grubu, Homend markasıyla elektrikli ev aletleri pazarına girerken Türkiye"de ilk kez satışa sunulan ürünleri de portföyüne kattı. Pazarda 3 haftasını dolduran marka, şarap açarken karizmayı çizdirme tehlikesi yaşayan erkekleri kurtararak "elektrikli şarap açacağı" üretti ve 1.000 adetlik satış rakamına ulaştı. Yılbaşına kadar bu rakamın 3"e katlanması bekleniyor.

Şarap açarken çoğu kez "karizmayı çizdiren" erkeklerin imdadına "elektrikli şarap açacağı"yla yetişti, 3 hafta önce girdiği elektrikli ev aletleri pazarında kadınlardan önce erkeklerin radarına girdi. Türkiye"de ilk kez farklı tiplerde elektrikli şarap açacağı üreten yeni küçük ev aletleri markası Homend, 3 haftalık süreçte bu üründen 1.000 adet satmayı başarırken, yılbaşına doğru ise bu rakamın 3 katına çıkması bekleniyor. Hedeflerini her eve girmek olarak açıklayan Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, “Bu süreçte diğer ürünlerle toplam 10 bin adetlik satışa ulaştık ancak elektrikli şarap açacağına gelen talep şirkettekileri bile şaşırttı, hemen üretim hedeflerimizi katladık” dedi.

Homend olarak mutfak ürünleri, elektrikli süpürge, ütü ve kişisel bakım ürünleri pazarına girdiklerini, son zamanlarda en hızlı büyüyen alan olan "saç düzleştirme ve şekillendirici" alanındaki ürünlerini ise 2011 yılında satışa sunacaklarını aktaran Koçer, “Isıtma-soğutma alanındaki ürün çalışmalarımız da sürüyor” diye konuştu.

7 bin noktaya ulaşıyoruz

Elektrikli ev aletlerinde tüketicinin "marka bağımlılığı" kaygısının olmadığına, yıllık büyüme oranlarının yüzde 20"ler seviyesinde seyrettiğine dikkat çeken Koçer, ısıtma-soğutma ürünleri ile birlikte 1.2 milyar dolarlık bir pastadan pay almaya çalıştıklarını ifade etti. Koçer, şöyle devam etti:

“Lojistik altyapımız distribütörü olduğumuz teknoloji ürünleri için kurduğumuz altyapı sayesinde çok güçlü. Index olarak 7 binden fazla noktaya ulaşıyoruz. Bu yüzden Türkiye"nin her yerine, her evine herhangi bir ürünümüzle girmek istiyoruz. Şu ana kadar Homend"le 1.000 eve girdik. Ayrıca küçük ev aletleri pazarı krize rağmen bile yüzde 12 büyüdü.”

Homend"in tüketiciye farklı gelen dizaynı ve A ligindeki markalara göre yüzde 10-40 daha ucuz olan fiyatının yanı sıra hizmetiyle de farklılaştığını anlatan Koçer, müşterilerine ürünleri bozulduğunda kapıdan kapıya teslim hizmeti verdiklerini ve bunun için fiş ya da fatura bile istemediklerini sözlerine ekledi.

Bu yılı 8 milyon TL, 2011 yılını ise 30 milyon TL ciroyla kapatmayı hedeflediklerini açıklayan Koçer, şunları söyledi: “Homend, 54"ü Esse"lerde olmak üzere 200 noktada satılıyor. YKM, Bimeks, Alevli Züccaciye gibi gruplarda da varız. İnternetten satışı da büyüteceğiz ve ciromuz da katlanacak.”

Boşanmalar arttı pazara doping oldu

Türkiye"de yılda 600-700 bin arası evlilik gerçekleşirken son dönemde boşanmaların sayısında ciddi bir artış yaşanması, küçük ev aletleri pazarına neredeyse doping olmuş. Hakan Koçer, yılda 150 bine yakın da boşanma gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Evliliklerin yanı sıra boşanmalar da yeni ev kurulması ve satışlarda artış demek. Özellikle erkekler yeni bir ev kurarken küçük ev aletlerine çok ihtiyaç duyuyor” dedi.

Mutfak robotu yol durumunu gösterecek

Yeni ürünleri piyasaya sürmek için Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü ve özellikle kadınlardan gelen istekler doğrultusunda 4 ürünü piyasaya sunmak için gün saydıklarını belirten Hakan Koçer, “Şu anda özellikle hayatı kolaylaştıracak ve birbiriyle konuşan "küçük ev aletleri" üzerinde çalışıyoruz. Bu cihazlar wi-fi"lı olacak. Hava ve yol durumunu verecek. Menü tavsiyesinde bulunacak, internetten yemek tarifi bulacak ve gelen mesajları ev sahibine iletebilecek” diye konuştu.

Suwen rotasına Mısır ve Dubai"yi ekledi

Avrupa ve Ortadoğu"nun en büyük iç giyim üreticisi Suwen International, Bursa Anatolium AVM, Tekirdağ Tekira ve İstanbul Nispetiye Caddesi"ne 3 yeni mağaza açtı. Suwen International Başkanı Özcan Sümer, Türkiye"de 9 mağaza, 20 satış noktası ve 300 bayisiyle hizmet veren Suwen"in Ukrayna ve Rusya"daki mağazalarının yurtdışı atılımlarının başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, Rusya, Ukrayna, Mısır, Dubai, İran ve Azerbaycan"da yeni mağazalar açmak için çalıştıklarını açıkladı.

İranlı ve Ruslar alışverişe Erzurum"a geldi

Kapılarını 2009 yılında açan Erzurum AVM, hem 7.5 milyon ziyaretçiye ulaştı, hem de turistlerin uğrak noktası oldu. Erzurum AVM Genel Müdürü Hakan Altın, AVM"ye Erzurum"un ilçeleri başta olmak üzere Erzincan, Kars, Ağrı, Artvin, Bayburt, Iğdır, Ardahan"ın yanı sıra İran, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan"dan gelen turistlerin yoğunlaştığını aktardı. Altın, “İranlılar tekstil ve takı alışverişi, Ruslar deri ve aksesuar ağırlıklı ürün alıyor” dedi.

Kipa"da bebeklere yüzde 20-35 indirim

Kipa"da 22 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında "Bebek Festivali" düzenleniyor. Bebeklerle ilgili küçük aksesuarlarda yüzde 30, kozmetik, bebek maması ve bebek bezi ürünlerinde yüzde 20-35 indirim sunuluyor