İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan lansmanla basına tanıtılan Padman piyasaya çıktı. Ürünü Padman Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yaman tanıttı. Erkeklerin prostat, bel soğukluğu, frengi gibi akıntılı hastalıklar nedeniyle zor durumda kalmasını önlemek için geliştirilen "Padman" isimli ürün ayrıca namaz kılmadan önce alınan abdestin çamaşırdaki ıslaklık ve lekeleri önleme amaçlı kullanılacak.
Padman'in günlük hayatta getireceği kolaylıklara değinen Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yaman, "Ülkemizde 50 yaş üstü erkeklerde var olan prostat hastalığının verdiği idrar hissinin sıklığı, anlamadan akan damlalar ve bir çok defa damla halinde idrara çıkma isteği bu ürünle sorun olmaktan çıkacak. Çünkü kullanımı rahat bu ürün sayesinde, hastalarda sonda ve torba artık olmayacak' dedi.
Ürünün namaz kılanlara çok büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacağının altını çizen Yaman, 'Dinimizin gereği namazı kılmadan önce alınması gereken abdestin çamaşırdaki idrar ıslaklığı ve lekelerinden dolayı eksik ve özürlü olması, bu yüzden neredeyse her namaz vaktinde çamaşır değiştirme sorunu ortaya çıkmaktadır. Çamaşıra damlayan idrar, penisin ucuna takılan Padman'e temas edeceğinden sürekli çamaşır değiştirme problemi ortadan kalkacak' diye konuştu.
Hijyen amaçlı kullanımına da değinen Yaman, bakımlı erkeklerin görmek istemedikleri kötü koku ve görüntüye neden olan çamaşırdaki damlaların çeşitli kokulardaki Padman'ler ile aşmayı düşündüklerini ifade etti.
Cinsel hastalıklar için daha çok emici erkek pedi, medikal mağazalarında ve bazı eczanelerde satışa sunulacak. Namaz ve hijyen için kullanılacak olan erkek pedini ise alışveriş merkezlerinde, üniversitelerde ve marketlerde bulmak mümkün olacak.