Ankara'da laiklik mitingi başladı. Hükümete sert tepkler var..
76 sivil toplum örgütü tarafından organize edilen, ''Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi'' Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen grupların da alana ulaşmasıyla başladı.
Miting için İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen gruplar, sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Kültür Merkezi(AKM) alanında toplanmaya başladılar.

Çoğunluğunu kadın örgütlerinin oluşturduğu 76 sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyelerinden oluşan gruplar, AKM alanı başta olmak üzere toplandıkları farklı noktalardan mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

''Askere çuval, kadına türban'', ''Şeriat Orta Çağ'dır'', ''Yargı tarafsız, adalet bağımsız'' yazılı döviz ve pankartlar taşıyan gruplar yol boyunca, ''Türkiye laiktir laik kalacak'', ''Hükümet istifa'' ve ''Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız'' şeklinde sloganlar attılar.

Miting alanında sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin taşındığı görülürken, katılımcılar arasında kadın ve çocukların çoğunluğu oluşturduğu dikkati çekti. Miting, düzenleme komitesi adına yapılacak konuşmalarla devam edecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Miting nedeniyle Ankara genelinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı 6 bin polis görev yapıyor. Mitingin düzenleneceği Sıhhiye Meydanı sabah erken saatlerden itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılarak bomba araması yapıldı. Daha sonra oluşturulan arama noktalarında, güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, mitinge katılacakların üst aramalarını yaptıktan sonra alana girişlerine izin verdi. Sıhhiye'deki metro istasyonu girişi de miting nedeniyle kapatıldı.


A.A