Bir internet sitesinde yapılan ve 12 bin 516 kişinin katıldığı ankete göre erkeklerin bir ilişkiye başlarken en çok korktukları olay, karşı cinsleri tarafından terk edilmek. "Kızlardan en çok ne beklersiniz" konulu ankete katılan 12 bin 516 erkekten yüzde 51'i "Beni terk etmemesini istedim" seçeneğini işaretledi. Ankete katılanların yüzde 21'i ise kızlardan en çok istediği şeylerden birinin kendilerini dinlemeleri. Ankette dikkat çeken bir diğer konu ise erkeklerin kadınların giyimine dikkat etmesi oldu.
 
Erkekler, genel olarak kız arkadaşlarının güzel giyinmesini istiyor. Ankete katılan erkeklerin yüzde 14'ü kız arkadaşlarının güzel giyinmesinden yana. Kadınların en çok dikkat ettiği konulardan biri olan doğum gününde hediye alma konusuna ise erkeklerin sadece yüzde 5'i iyimser kalmadı.
 
Ankete katılanlardan 749'u "Sevgilim benden doğum gününde hediye istemesin" seçeneğini işaretledi. Ankete dikkati çeken cevaplardan biri de kız arkadaşlarının kendilerine kızmaları oldu. Erkeklerin yüzde 95'i karşı cinslerinin kendilerine bağırmasından bir rahatsızlık duymadığını belirtirken, yüzde 5'i ise bir kızın kendisine bağırmasından hoşlanmadığını ortaya koydu.