Olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Adana İdmanyurdu"nun bayan futbol takımında bir süre futbol oynayan ve erkek gibi giyinip, ekreksi davranışlar sergilemesiyle bilinen Z. Y., yolda henüz kimliği saptanamayan N. Y. Meslek Lisesi öğrencisi bir kız ile sohbet etmeye başladı.

Bu sırada kızın sevgilisi olduğu iddia edilen aynı okulun öğrencisi F. Y. yanlarına geldi. Y., erkek tıraşlı, siyah gömlekli, kot pantolonlu Z. Y. "yi erkek sanıp, “Sen kimsin, neden benim kız arkadaşımı rahatsız ediyorsun” diye bağırdı.

Bu yüzden Z. Y. ile F. Y. arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Y. tekme yumruk saldırdığı genç kızın başını yaraladı. Yere düşen erkek görünümlü kız, üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek Y. "a saldırdı.

Kalbinden, sol kalçasından ve karın boşluğundan yaralanan F. Y. , olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürülürken yolda öldü.

Gözaltına alınan Z. Y., Adana Numune Hastanesi"nde ayakta tedavi edildikten sonra sorgulanmak üzerde Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü.

“Erkekliğe özendiği" bilinen ve böyle giyip, erkek gibi hareket eden Z. Y. sorguya alındı.
HÜRRİYET