Erkek olduğunu anlayan Çinli bayan atlet, kazandığı madalyaların büyük bölümünü çöpe attı.

Ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinde yaşayan Xiao Nan adındaki bayan atlet, liseden mezun olduktan sonra öğrenciler arası müsabakalarda 40'tan fazla madalya kazandı. Ancak "erkekçe hisler" yaşadığını fark eden ve bayanlara ilgi duyan Xiao, cinsiyetini belirlemek için hastanede test yaptırdı. Hastanede erkek olduğunu teyit eden Çinli atletin yaptığı ilk iş kız olarak kazandığı madalyaların büyük bölümünü çöpe atmak olu.

Yerel bir gazeteye konuşan Xiao, "Şampiyon olmak benim için hiç bir zaman mutlu bir şey olmadı ve ben her zaman asıl şampiyonun benim yanımda duran diğer atlet olduğunu düşünürdüm'' dedi.

Xiao, okulda, eyalet ve ulusal yarışmalarda olağanüstü atletik performansa sahipti. Müsabakalarda elde ettiği madalyalardan dolayı üniversiteye sınavsız girme onurunu elde etmişti. Fakat vücudunun erkeklere benzemesi Xiao'un kafasını karıştırıyordu. Tedavi edildiği hastane, Xiao'un kromozomlarının erkek oluğu sonucuna vardı.

Şu an erkek olarak yaşamını sürdüren Çinli sporcu, 9 ay boyunca cinsiyet değişikliği ameliyatları olacak. Çinli atlet, "Ameliyatlardan sonra yapacağım ilk şey, erkekler gibi sadece şort giyerek yüzmek'' diye konuştu.

SABAH