CADDE'nin sorularını yanıtlayan İsrailli top model Bar Refaeli oldukça şaşırtan bir açıklama yaptı ve kendisinin aslında...

Bir aile kurup modelliğe öyle devam etmenin hayalini kuran Refaeli, şu sıralar çekimleri süren İsrail-Fransa yapımı filmde bir Hamas liderine suikast düzenleyen ekipte yer alan ajanı canlandırıyor.

Bodrum’da geçen hafta sonu Bar Refaeli fırtınası esti. The Residences at Mandarin Oriental’ın lansmanı için ASTAŞ’ın davetlisi olarak Bodrum’a gelen Refaeli, Cennet Koyu’nda cumartesi akşamı verilen partinin yıldızıydı. Arkadaşı Milla Jovovich’le müthiş gecenin tadını çıkaran, hayranı olduğu Eros Ramazzotti’nin şarkılarına eşlik eden Refaeli, ertesi sabah bu kez karşımızda sorularımızı yanıtlıyordu.

Pazar günü 11’de, sözleştiğimiz gibi Orta Koy’da buluştuk. Başta ajansıyla sözleşmesi gereği yalnızca tek bir fotoğraf çekebileceğimizi söyleyen Refaeli, ilerleyen dakikalarda foto muhabiri arkadaşım Ozan Güzelce’nin objektifine teslim oldu.

Bodrum’u sevdiniz mi? Daha önce gelmiş miydiniz?
Evet Bodrum’u çok seviyorum. Birkaç yıl önce burada bulunmuştum.

Cennet Koyu’nu nasıl buldunuz? Mandarin Oriental’ın Bodrum’daki varlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bodrum’u böyle hatırlamıyordum. Yalnızca çok güzel olduğunu hatırlıyordum. Arkadaşlarım üç günlüğüne davet ettiğinde fırsatı kaçırmadım. Kesinlikle yine geleceğim. Mandarin Oriental gibi bir otelle burası bence Avrupa’nın Meksika’sı olacak, bir merkez haline gelecek. Güvenebileceğiniz bir otelle böyle güzel bir yerin bir araya gelmesi gerçekten çok çok güzel.

ASTAŞ sizi nasıl davet etti?
Sanırım daha önce Bodrum’a geldiğimi duymuşlar. Ve Eros Ramazzotti’nin söyleceği bu güzel partiye davet ettiler. Arkadaşım Milla’nın da (Jovovich) partiye geldiğini duyunca tereddüt etmedim. Parti çok güzeldi, çok eğlendim.

Her yıl dergiler sizi ‘dünyanın en seksi kadını’, ‘dünyanın en ateşli kadını’ gibi ifadelerle sınıflandırıyor. Ne hissediyorsunuz?
Bu bir hata gibi. (Gülüyor) Gerçekten ne çok seksi, ne de çok ateşliyim. Bir tür erkek çocuğu, erkek fatma gibiyim. Ancak bu büyük bir kompliman. 16’sında, 17’sinde olsaydım, muhtemelen çok mutlu olurdum. Torunlarıma da belki “Bir zamanlar en ateşli kadındım” diye anlatırdım.

İlk kez sekiz aylıkken bir TV reklamında oynayarak modelliğe adım attınız. İşinizdeki idealiniz ne, sonunda hangi noktada olmak istiyorsunuz?
Bu işin en güzel tarafı her kızın farklı olabilmesidir. Tek bir yol yok. Bir şirkette masanızın, yöneticinizin olmasına benzemiyor. Farklı bir şey. Bu işte yaratıcı olup, birçok şey yapabilirsiniz. Kimse gibi olmaya özenmiyorum. Ancak Elle Macpherson, Heidi Klum, Cindy Crawford, Milla gibi, kariyerli ve aileli modellere baktığımızda onların hâlâ çalıştığını ve işlerinde başarılı olduğunu görüyoruz. Benim de idealim modellik işimle birlikte mutlu bir ailem olması.

Bir İsrail gerilim filminde oynadınız daha önce. Şimdi de bir Hamas liderine suikastı konu alan film projesinde olduğunuzu okudum. Sinemada kariyer planı yapıyor musunuz?
Hiç bir zaman oyuncu olmayı düşlemedim. Her zaman bir model olmayı istedim. Bu işte çok ünlü olduğunuzda bizi bu tip projelere davet etmeleri doğaldır. Bu tür işleri denemek güzel. İsrail-Fransa yapımı yeni filmde de yer almak çok güzel. Ama çok zaman alıyor. Kariyerimi bu tip işlerle birlikte yürütmek zor. Çok teklif alıyorum ancak zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. Sinema hayalim değil, denemeyi seviyorum; belki daha fazla yaparım, belki de Hollywood’da ama sadece eğlenmek için.


Yeni filmde rolünüz ne?
Bir Mossad ajanını oynuyorum.


Türkiye insanları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok güzeller. İsrail’den de birçok Türk tanıyorum. Buraya geldiğimde de onların İsraillileri sevdiğini görüyorum. Dost canlısı insanlar, eğlenmeyi seviyorlar. Açık sözlüler. Sizi hemen ailelerinin içine davet ediyorlar. Kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Daha önce birçok kez İstanbul’da bulundum. İstanbul’un da Tel Aviv’e çok benzediğini düşünüyorum. Ve her gelişimde evime gelmiş gibi hissediyorum. Çünkü insanlar son derece iyi.


Daimi ikametgahınız İsrail’de mi?
Daimi ikametgahım yok. (Gülüyor)


İşiniz gereği çok seyahat ediyorsunuz. Bulunduğunuz yerler içinde “Sonsuza kadar burada yaşayabilirim” dediğin bir yer oldu mu?
Evet, İsrail. Bir gün sonsuza dek İsrail’de yaşamayı umut ediyorum. Tabii bu, kiminle evleneceğim ve onun nereli olduğuna da bağlı biraz. Ama idealim ve hayalim İsrail’de yaşamak.


Çevreci bazı kampanyalarda da yer alıyorsunuz. Nasıl bir dünya hayal ediyorsunuz?
Gelişmeyi ve teknolojiyi seviyorum. Bu dünyanın evrilmesini sağlıyor. Ama dünyada çok fazla insan olduğunu düşünüyorum. İnsanların artık biraz sorumluluk almasının zamanı geldi. İnsanların insan oldukları için her şey üzerinde hakimiyet hakkı olduğunu düşünmüyorum. Başka bir hayat daha var. Toprağın, ağaçların, okyanusun acı çekmeyeceği bir dünya hayal ediyorum. Her birimizin sorumluluk alması gerekiyor. Küçük dünyamızı umursadığımız zaman her şey daha güzel olacak.

Son olarak Türkiye- İsrail arasında birkaç yıldır gerilim var. İki ülkenin politikacılarına bir mesaj vermek ister misiniz?
Politik bir mesajım olsaydı politikacı olurdum. Ama olmadım. Diyelebileceğim tek şey politikacı olmadığım için çok mutluyum. Olsaydım Türkiye’ye özgürce gelemezdim. Olanlar gerçekten talihsiz ve üzücü. Bir tarafı seçmediğim veya takipçisi olmadığım için çok mutluyum. Türkiye’de hoş karşılanı- yorum, sizin de İsrail’de hoş karşılanacağınız gibi.

SUiKAST HAFTALARCA KONUŞULMUŞTU

Hamas’ın askeri kanatı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın kurucularından Mahmud El Mabhuh 2010’da Dubai’de James Bond filmlerini aratmayacak bir senaryoyla suikasta uğramıştı. Farklı ülkelerden Dubai’ye sahte kimliklerle giriş yapan 20’ye yakın Mossad ajanı Mabhuh’u otel odasında tuzağa düşürüp öldürmüştü. Refaeli filmde, bir Mossad suikastçısını canlandırıyor.

CADDE’Yi ANNESiNE GÖTÜRECEK

Bar Refaeli’yi sayfa güzeli yaptığımız bir CADDE’yi gösterdiğimde tepkisi “Harika bu. Anneme götürebilir miyim; çok sevinecek” oldu. Ben de “Dükkan sizin” mealinde bir yanıt verdim. Kapakta Refaeli’nin yer aldığı bir diğer CADDE’yi de servis arkadaşlarımla paylaşmak için ona imzalattım.