İki aylık bir çalışma sonucunda, Maximum Hair firmasının saç uzmanlarının yaptığı bir araştırma, kadınların nasıl erkeklerden hoşlandığını açıkça ortaya koydu. Araştırmaya göre kadınlar, tepesi açılmş, saç problemi olan erkekler veya kellerle birlikte olmak istemiyor, gür saçlı erkekleri tercih ediyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan araştırmada fotoğraflar üzerinden yola çıkan uzmanlar, kadınların sevdiği profili tespit etti. Buna göre internet üzerinden bir arkadaşlık sitesinde sunulan aynı erkeğe ait iki fotoğraftan biri diğerine göre çok daha fazla kadından ilgi gördü.

Fotoğraflarda kıyafetleri bile tamamen aynı olan erkeğin tepesi açılmış haline 22 başvuru olurken, gür saçlı görüntüsü tam tamına 108 kadının dikkatini çekti.

Maximum Hair firmasının çalışanlarından Andreas Adamides, "İnsanlar için ilk izlenim çok önemli. Bu da daha çok dış güzellikle ilgili elbette. Bu nedenle bir erkeğin kel olması kadınlara itici geliyor. Gür saçlı erkeklerse daha cazibeli görünüyor." açıklamasında bulundu.

Uzmanlar, kadınların saçlı erkeklerden hoşlanmasını onları cinsel açıdan daha güçlü bulduklarına bağlıyor.

GAZETEPORT