Sivassporlu futbolcu Ceyhun Eriş, ''Geçen sezon yaşanan sıkıntıyı bu sene yaşamak istemiyoruz. Daha üst sıralarda ilk 5'e yakın veya ilk 5'in içinde olmak istiyoruz'' dedi.

Eriş, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, geride kalan maçların ardından puan durumuna baktıklarında kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çok kaliteli bir takım olduklarını ifade eden Eriş, şöyle konuştu:

''Çok daha iyi bir puanda olmamız lazımdı. Sezona iyi başlamıştık. Ama kalan haftalara bakınca sebebi nedir, ne değildir insan çözemiyor. Kötü bir dönem yaşadık. Bu kötü dönem içerisinde enteresandır kazanabileceğimiz maçlar da vardı. Bu maçları kazanamadığımızda bu kötü dönem daha da kötü oldu. Tüm takımı da psikolojik olarak etkiledi, moral motivasyon da düştü. Ama sezonun başı olması itibariyle eksiklerimizi görüp toparlanacağız.''

Ellerinden geldiği kadar bu 7 haftalık periyottan ders alıp milli maçlar nedeniyle verilen aradan da faydalanarak iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden Eriş, ''Hep söylüyorum iyi bir takımız ama bu sadece söylemekle olmuyor. Bunu bir şekilde sahaya yansıtmak lazım. Geçen bir iki hafta haricinde bunu takım halinde sahaya pek yansıtamadık. Bunda moral motivasyonun da çok büyük etkisi var'' diye konuştu.

Futbolun biraz da moralle alakalı olduğunu, sadece çalışmanın yetmediğini kaydeden Eriş, ''Futbolcunun bireysel olarak moral motivasyonu üst seviyede olması lazım. Bunun için de galip gelmek lazım'' dedi.

Amaçlarının bu 7 haftadan sonra Kayserispor maçıyla birlikte en azından bu moral motivasyonu yakalamak olduğunu belirten Eriş, ''İyi takımız, bu moral motivasyonu yakalarsak galibiyetlerimizin de mutlaka arkası gelecektir. Futbolda bir galibiyetle her şey bir anda değişebilir'' şeklinde konuştu.

-''BÜYÜK-KÜÇÜK TAKIM AYRIMI ARTIK YOK''-

Türkiye'de futbolda son 4-5 sezondur büyük takım, küçük takım ayrımının kalmadığını vurgulayan Eriş, ''Herkes herkesi çok rahat yenebiliyor. Skorlar artık 3 neticeli. Her takım galip de gelebiliyor, mağlup da olabiliyor, berabere de kalabiliyor'' dedi.

Sivas ve Sivasspor hakkındaki düşüncelerini de anlatan Ceyhun Eriş, ''Buraya gelmeden önce takımla ilgili çok olumlu şeyler duydum. Geldiğim zaman da bunun doğru olduğunu gördüm ama Türkiye'de bazı şeyler maalesef başarıyla alakalı. Takım ne kadar başarılı olursa bu durum şehirde de o kadar etkisini gösterir'' diye konuştu.

-TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI-


Geride kalan haftalarda alınan sonuçlar nedeniyle taraftarda bir kırgınlık olabileceğini ifade eden Eriş, ''Sivasspor, Sivas şehrinin takımı ve tüm Sivaslıların takımlarını desteklemesi lazım. Hangi takımın taraftarı olursa olsunlar ancak futbolcunun taraftarı olmamalılar. İsmin değil, formanın taraftarı olmalı. Kimin oynadığı, nasıl oynadığı önemli değil. Önemli olan kulübe, takıma nasıl destek verdiğidir. Sivas'a baktığımızda futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehir. Burada her şey futbol'' dedi.

Taraftarların takımlarına sonuna kadar destek olmaları gerektiğini kaydeden Ceyhun Eriş, şu açıklamalarda bulundu:

''Seyircisiz maçların ne kadar keyifsiz olduğunu her zaman söylüyoruz. Onlarsız olmuyor. Sonuçta onlar olsa da olmasa da maç oynanıyor ama ne kadar keyifsiz olduğunu görüyoruz. 2 haftada bir stada gelecekler. Bunu da takımdan esirgemesinler. Sadece takıma destek versinler yeter. Ben bunu bekliyorum. Bu takım nasıl son 7 haftada ligde kalmayı başardıysa, bundan sonra da yukarıya tırmanmayı bilecektir. Zor bir şey değil bu. Hep birlikte el ele verip bunu başaracağız.''

A.A.