Nazilli"ye bağlı İsabeyli Belde Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, başkanlığı boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendiren bir halk toplantısı yaptı.
İsabeyli Belediye Meydanındaki bir kahvehanede yapılan toplantıda kendisini dinlemeye gelen İsabeyli halkına konuşan Başkan Erim, belediyeye ait Şırlan Su dolum işletmesi başta olmak üzere akaryakıt istasyonu ve diğer işletmelerle birlikte gelirini sürekli artırdığını, kendi kendine yetebilen, altyapısından üst yapısına kadar örnek bir belde olduklarını söyledi. Memba suyu dolumunda kullanılan pet şişe ve kapaklarda yüzde 20 tasarruf sağlayan teknoloji kullanarak çevreye de büyük önem verdiklerini kaydetti.
7 yıldır AK Partili Belediye Başkanı olarak beldesine hizmet veren Başkan Erim 22 aylık çalışmalarını değerlendirerek; “2004 yılında göreve geldiğimizde nüfusumuz 4 bin 607"ye ulaştı. İller Bankası"ndan gelen gelirimiz nüfusa dayalı olduğu için İsabeyli"ye hizmet için söz verdik. O tarihte bir milyon 300 liralık bütçeyle devraldığımız belde belediyemiz bugün 17 milyon 275 bin liraya ulaştı. Yatırımlarla birlikte beldemiz 7 yılda 15 kat büyüdü. İller Bankasından gelen belediye gelirlerinin yetersiz olması nedeniyle kendi ürettiğimiz projelerle büyümeyi başardık. İşletmelerimizin sayısını ve kapasitesini artırarak diğer hizmetlerin yapılabilmesi için altyapı oluşturduk. Üniversitenin beldemize gelmesi ile yerleşik halkımızın İsabeyli"de kayıtlı olması büyük önem arz etmektedir.”dedi
“GEKA"YA DÖRT PROJE VERDİK”
Başkan Erim konuşmasında; “Hazırladığımız dört projeyi üye olduğumuz ve her ay bütçeye oranlı katkı payı ödediğimiz Güney Ege Kalkınma Ajansı"na (GEKA) sunduk. İsabeyli Beldesi ileriki 10 yıl içerisinde yaklaşık 10 bin nüfusa ulaşacak. Bu nedenle acil önlemler almak zorundayız. En önemli projeler olan yüzde 75 hibeli 500 bin lira tutarındaki 10 bin kişilik kanalizasyon şebekesi, 800 bin lira tutarındaki içme suyu isale hattı, 800 bin lira tutarındaki çevre düzenlemesi ve Şırlan Su dolum tesislerinin dolum kapasitesinin artırılması için 5 ve 10 litrelik pet dolum makinası alımını kapsamaktadır. Memba suyu dolumunda kullanılan pet şişe ve kapaklarda yüzde 20 tasarruf sağlayan teknoloji kullanarak çevreye de büyük önem vermenin yanı sıra suda yaşanan büyük rekabette bir adım öne geçtik” diye konuştu.
Başkan Erim daha sonra ise 22 ay içerisinde yaptıkları Otobüs İşletmesinin büyütülmesi, Kanalizasyon İşletmesi, Giymiyorsan Giydir Projesi, Sokak Hayvanları Barınağı ve Araç Parkı, Sokak ve cadde düzenleme çalışmaları ile 2011 yılında faaliyete girecek olan Kapalı Spor Sahası hakkında detaylı bilgiler verdi.
Başkan Erim, konuşmasının sonunda İsabeyli"ye çöp taşıma aracı kazandıran Kadriye Özyapı isimli hayırsevere desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.