Verso siyasi araştırmalar şirketinin sahibi Erhan Göksel (51), ABD'nin New Jersey kentinde 'Comfort Inn' adlı oteldeki odasında ölü bulundu.

Polis kaynakları Göksel'in ölüm nedeni ile ilgili henüz bir bilgi olmadığını söylediler.

Washington Büyükelçisi Namık Tan, Göksel'in ölümü ile ilgili bir araştırma başlattı.


Liderlerin danışmanı

1959 Ankara doğumlu Erhan Göksel, Hacettepe Tıp Fakültesi'ni bitirdi, bir süre doktorluk yaptıktan sonra ABD'de siyaset psikolojisi okudu. 1968-1983 yarasında yüzme-sutopu ve basket oyunculuğu ile 1991-1992'de basket antrenörlüğü yaptı. 1983-1987 arasında Türkiye'nin yurtdışı lobi faaliyetlerini yürüttü. 1989'da Adnan Kahveci ile Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'ni kurarak politik danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal ve Mesut Yılmaz'a danışmanlık yaptı.

1996'da Bulgar Başbakanı Kostov'un, 1999'da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in başkanlık kampanyalarını yürüttü. 1998-2000 arasında da ABD'de Başkan Yardımcısı Al Gore'a Ortadoğu danışmanlığı yaptı.

Özellikle 1991, 94 ve 95 seçimlerinde Refah'ın sıçrayışını önceden tahmin eden anketleriyle tanındı.

Babası, Demirel döneminin ünlü bürokratlarından Tevfik Göksel'di.


Ergenekon'da gözaltına alındı


Göksel, Ergenekon'dan bir süre göz altına alınıp şirketinin teknolojik altyapısına ve veri bankasına el konulunca ABD'ye gitti. Geçen hafta Yalçın Bayer'e gönderdiği yorumda Göksel ' Abromowitch ve Brzeziski'nin Başbakan Erdoğan'ı gözden çıkarttıklarını, önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidar olamayacağı için 'Tayyip'siz bir AKP ile Baykal'sız bir CHP koalisyonu istediklerini' söylemiş ve 'Amerika zaten güçsüz koalisyonlarla dünyayı yönetir' demişti

Vatan