Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile biraraya gelen Ergün, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Dünyada beliren resesyon olasılığının Türkiye’de görülüp görülmeyeceğine ilişkin olarak, "Türkiye’nin bir resesyona girmesi bugün itibariyle söz konusu değil" dedi.
 
"TÜRKİYE HESABINI KİTABINI DÜNYAYI DİKKATE ALARAK YAPTI"
 
"Türkiye’nin hesabını, kitabını dünyadaki bu gelişmeleri de dikkate alarak yaptığını" vurgulayan Bakan Ergün, "Mesala Merkez Bankası’nın (MB) üst üste aldığı kararlarda önemli tartışmalar yapıldı. Fakat sonrasında bazı kararların proaktif alınmasına gerek duyulduğu görüldü. MB proaktif bir tavırla, Türkiye ekonomisinin bir durgunluğa girmesinin önünde gerektiği zaman önlem alınabileceğini de göstermiş oldu. Tabiiki dünyadaki gelişmeler bizi de kısmi olarak etkileyebilir, ancak Türkiye ekonomisinin durgunluğa girmesine rıza gösterecek bir anlayışta olamayız. Dünyadaki gelişmeler karşısında proaktif önlemler alınarak eğer, çeşitlendirme gerekiyorsa çeşitlendirme, iç pazarda genişleme imkânı varsa iç pazarın genişletilmesine yönelik tedbirler alınabilir. Yani esnek bir yapıyla Türkiye’nin, herhangi bir şekilde ekonomisinde durgunluk yaşamadan bu süreci devam ettirmesi daha önemli" diye konuştu.
 
"BİLAKİS İYİ BİR PERFORMANS GÖSTEREBİLECEĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİZ"
Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’yi "yatırım yapılabilir ülke" olarak açıkladığına işaret eden Bakan Ergün, burada finans, mali disiplin, borçlanma, yatırım ortamındaki iyileştirmelerin yanı sıra, petrol ve emtia fiyatlarının etkileri ve Rusya’daki yapının da mukayese edildiğini Kaydetti. Bakan Ergün, "Türkiye açısından önümüzdeki süreç, iyi yönetildiği sürece, herhangi bir endişe verici tablonun yaşanacağını göstermiyor. Bilakis daha iyi bir performans gösterebileceğimizi söyleyebiliriz" dedi.