Beraberinde AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün ve ilçe yöneticileri ile Kuşadası"ndaki sivil toplum örgütlerini ziyaretini sürdüren Ergüler, son olarak turist rehberleriyle bir araya geldi.
AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, KURED yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda, rehberlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyip, sorularını cevaplandırdı. 29 Mart gününe kadar parti rozetini taşıyacağını ve 30 mart gününden itibaren rozeti çıkararak Kuşadası"nın Belediye Başkanı olarak Kuşadası"nın sorunlarını çözmeye çalışacağını belirten AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, “Kuşadası"nda çözülmesi gereken bir çok sorun var bunların başında yol,su,otogar,otopark sorunu gibi problemler önplana çıkıyor.Benim 14 yıllık bir belediye başkanlık tecrübem var bu tecrübemi Kuşadalılar ve Kuşadası ile paylaşmak istiyorum.Yerel yönetimi ve çalışmayı sevdiğim için Kuşadası Belediye Başkan Adaylığını kabul ettim. Ben halkımdan kopuk bir belediye başkanı olmayacağım isteyen vatandaş beni yerimde ziyaret edebilecek” dedi.
Ergüler, bir rehberin Kuşadası limanı hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna ise “Son durumunu tam olarak bilmiyorum ama bir mahkeme kararı var ise belediye başkanı"nın mahkeme kararına saygı duyması gerekmektedir” diye cevap verirken bir diğer rehberin Belediye Meclis üyeleriniz kimlerden oluşuyor? Belediye Meclis üyelerinizi neye göre seçiyorsunuz sorusuna ise Belediye Meclis üyelerini belirleme aşamasında olduklarını belirterek, “Meclis üyelerini seçerken kriterlerim var bunların başında işinde başarılı olması, Kuşadası"na katkı sağlayacak biri olması ve en önemlisi ise belediye"den menfaati olmaması” şeklinde cevap verdi.
Ziyaretin sonunda KURED Başkanı Ali Karapınar, çözülmesini istedikleri sorunları bir dosya halinde Kuşadası AK Parti Kuşadası Belediye Başkanı Esat Ergüler"e verdi. KURED Başkanı Ali Karapınar, yerel seçim sürecinde görüşme talebinde bulunan tüm belediye başkan adayları ile buluşup görüşerek Kuşadası ile ilgili projelerini dinleyeceklerini belirterek, “ Belediye Başkan adaylarına seçilmeleri halinde ilk 100 gününde yapmasını istediğimiz icraatlara ilişkin raporlarımızı iletiyoruz. Bugünde AKP Belediye Başkanı Esat Ergüler ile son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik ve isteklerimizi kendisine ilettik” diye konuştu.