Işıklar Caddesi'nde seyyar Milli Piyango satıcılığı yapan 54 yaşındaki Celal Bektaş, kontör dolandırıcılarının tuzağına düştü. Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından cep telefonundan arandığını söyleyen Bektaş, "Telefondaki kişi çeşitli isimleri saydıktan sonra, bu isimleri tanıyıp tanımadığımı sordu. Tanımadığımı söyledim. Ardından `Senin telefonun özel bir soruşturma kapsamında dinlemeye takılmış. Dinlemenin durdurulması için bize 500 kontör yollaman gerekiyor' dedi. En yakın bayiden 500 kontör satın alarak şifrelerini gönderdim" diye konuştu.

Aynı kişinin 10 dakika sonra yine aradığını ve kendisini savcı olarak tanıtan bir başka şahsa telefonu verdiğini belirten Bektaş, "Telefondaki ikinci kişi de özel bir soruştuma içinde ismimin geçtiğini belirterek, `Gönderdiğin kontörler dinleme şifresini kıramadı. Bize 500 kontör daha yolla kimseye bir şey söyleme sakın' şeklinde uyarı yaptı. Bu uyarı üzerine tekrar kontör almak için telefon bayisine gittim. Fakat görevlinin uyarısı üzerine 500 kontörü göndermekten vazgeçtim" dedi.

Kontör dolandırıcılığı ile ilgili birçok haber okuduğunu söyleyen Bektaş, "Polisin bu dolandırıcılara karşı yaptığı uyarıları gazetelerde defalarca okumuştum. Ama telefondaki kişi `özel soruşturma' deyince aklıma Ergenekon geldi. O panikle 90 lira verip aldığım kontörleri yolladım. Nasıl böyle bir duruma düştüm hala inanamıyorum" diye konuştu.

Kontörleri yolladığı telefonu emniyet birimlerine bildirdiğini dile getiren Bektaş, vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı uyarardı.