KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ergenekon iddianamesine kendi adının da karışmasından rahatsız olduğunu belirterek, "Delilin varsa beni içeri alırsın. Eğer şüphe ile de aldıysan 2 hafta, 3 hafta, 1 ay sonra da `Ben delil bulamadım' dersin. Ben hukukçuyum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanun görmedim" dedi.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kemer Şubesi tarafından `Kıbrıs'ta Son Durum' paneline katılmak için dün kente gelen Rauf Denktaş, bugün Kemer'deki Viking Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kıbrıs'la ilgili yaşanan gelişmelere değinen Denktaş, görüşmelerin bu seyirde sürmesi halinde 5 yıla kadar konunun Girit meselesi gibi elden gideceğini savundu, üstü kapalı görüşmelerden duyduğu rahatsızlığı aktardı.

AKP hümetinin Kıbrıs konusunda ikili oynadığını da savunan Denktaş, "Hem Kıbrıs'ın gerçeğini kabul edğn sayın Başbakan ve kabine üyeleri, `Kıbrıs'ta çift devlet, çift halk vardır' diyor, hem de AB için yapılan Kıbrıs görüşmelerinin eski seyrinde, Kıbrıs'tan taviz verilerek devam etmesine destek oluyorlar" dedi.

İLGİNÇ TARİF

Ergenekon iddianamesine adının karışmasından duyduğu rahatsızlığa da değinen Rauf Denktaş, "Gazetelere öyle bir yansımış ki sanki iki rektörün gözaltına alınma nedenlerinden biri de benimle yemek yemeleri olarak gösterilmiş. Gözaltı nedenlerinden biri olarak gazetelere yansıdı bu durum. Böyle bir şey olabilir mi? Benimle konuştu diye gözaltı olur mu? Bu çok üzücü bir durum" dedi.

Gazetecilerin, "Sizin de gözaltına alınmanız söz konusu olur mu?" sorusunu ise Denktaş, ilginç bir şekilde yanıtladı. Gazeteciyi kolundan tutarak yanına çağıran Denktaş, "Sen gel bakalım buraya. Gel şurada bekle. 3, 8, 13 ay orada kalırsın. Ondan sonra seni eve göndereyim ölmek için. Böyle hukuk dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Delilin varsa beni içeri alırsın. Eğer şüphe ile de aldıysan 2 hafta, 3 hafta, 1 ay sonra da 'Ben delil bulamadım' dersin. Ben hukukçuyum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanun görmedim" diye konuştu.

Denktaş, bugün Kemer'deki Grand Haber Otel'de `Kıbrıs Gerçeği' başlıklı seminer verecek.