Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı Konutgan, Savcı Öz"ün talimatıyla korumaya alındı. Savcılık, örgütün çekirdek kadrosunun aktif olduğu görüşünde

Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı Behnan Konutgan, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz"ün talimatı üzerine korumaya alındı. Konutgan"ın, kaos yaşatacak bir suikast planının hedefi olduğu, bu durumun Ergenekon"un ne kadar aktif olduğunu da gösterdiği iddia edildi. Tehdit iddialarını doğrulayan Konutgan, "8 milyon incil dağıtıyor" iddiasıyla gündeme gelmişti.

OLASI SALDIRIYA KARŞI KALKAN

Ergenekon soruşturması kapsamında, en son 22 Mart"ta yapılan ve "Mason üstadlarına suikast planı" ididasıyla 11 kişinin gözaltına alındığı son dalganın ardında yeni bir suikast iddiası gündemde. Savcı Öz"e, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı Behnan Konutgan"a bir suikast düzenleneceği ihbar edildi. İhbarı değerlendiren ve sorgulayan savcılık, iddiaların doğru olduğuna yönelik emareler elde edince Konutgan"a duruma ilişkin bilgi verdi.

Konutgan, olası bir suikaste karşı koruma kalkanına alındı.

KAOS AMAÇLI EYLEM GİRİŞİMİ

İncil"in yanı sıra Hıristinyanlıkla ilgili kitaplar basıp dağıtan Kitab-ı Mukaddes Şirketi"nin yöneticisi Behnan Konutgan"ın ismi 2001 yılından itibaren misyonerlik faaliyetleriyle gündeme gelmişti. "Son 3 yılda 8 milyon İncil dağıtan kişi" olarak lanse edilen Konutgan"ın radikal grupların hedefi olduğu iddia edildi. Konukgan suikastinin, Türkiye"de eksen kayması tartışmalarına zemin hazırlamak, hükümeti dünya genelinde diplomatik olarak zor duruma düşürecek ve içerdede kaos yaşatacak bir eylem olarak planlandığı iddia edildi.

Saldırı tehdidini doğruladı polisten detayı öğrenecek

• Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı ve Eminönü"ndeki Bible House İmmanuel Kilisesi Pastörü Behnan Konutgan düzenlenen pazar ayini sonrasında telefoında yaptığı açıklamada, tehdit iddialarını doğrulayarak, “Çağırdılar. Pazartesi emniyete gideceğim. Tehdit meselesi doğru ama detaylar pazartesi (bugün) belli olacak” dedi. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan, ana dava ve yan davalar olarak halen duruşmaları süren çok sayıda suikast eylem planı bulunuyor. Ergenekon, Danıştay saldırısı ve Kafes Eylem Planıyla gayri müslimlere yazar ve devlet adamlarına suikast planlarını ortaya çıkarmıştı.

ÖRGÜT HALA AKTİF

• Ergenekon iddianamesinde, savcılığın değerlendirme bölümünde, operasyon ve tutuklamalara rağmen örgütün hala aktif olduğu ve üst düzey yöneticilerinin "dışarda" olduğu belirtilmişti. Tuncay Özkan"ın da cezaevindeyken dışardaki bir parti kongresinde "genel başkan" seçilmesinin de, örgütün dışardaki merkezinin eylem ve mesajlarından biri olarak gösterilmişti.