Tesislerde, cezaevine götürülmesi gereken 9 Balyoz sanığına kahvaltı verildiği de belirlendi.

Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının yakınları için Beşiktaş’taki Balmumcu Jandarma Sosyal Tesisleri boşaltıldı. Temmuz ayından bu yana “Tutuklu askerlerin yakınlarını misafir edeceğiz” denilerek tesislerde kalan askeri personelin gönderildiği ortaya çıktı. Bazı sanıkların ise tutuklandıktan sonra cezaevi yerine tesislere kahvaltıya getirildiği belirlendi.

ASTSUBAYA RET CEVABI

İstanbul Beşiktaş’taki Jandarma Balmumcu Sosyal Tesisleri Müdürü Jandarma Binbaşı Şinasi Budak’ın, temmuz ayından itibarenmisafirhanede kalan askeri personeli çıkartıp Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının aile ve misafirlerini ağırladığı öne sürüldü. Misafirhaneden çıkarılan Jandarma Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Erhan Nazlı, Binbaşı Budak’ın yanına giderek burada kalmak istediğini söyledi. Ancak Budak’ın, “Eğer sizi burada misafir edersem Ergenekon ve Balyoz’dan yargılananların yüzlerce yakınını nerede misafir ederim, onlara ne derim” diyerek talebi reddettiği iddia edildi. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar’ın onayıyla Balyoz sanığı 9 isim tutuklandıkları gecenin sabahı olan 12 Şubat 2011’de İstanbul Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu tarafından Balmumcu Sosyal Tesisleri’ne getirildi.

9 TUTUKLUYA KAHVALTI

Cezaevine götürülmesi gereken tutuklu sanıklar Korgeneral Engin Alan, Tümg. Halil Helvacıoğlu, E. Yb. Kazım Gözüşirin, Tuğg. Ali Aydın, Alb. Hanifi Yıldırım, Kur. Alb. Hüseyin Özçoban, Alb. Mustafa Koç, Kur. Yb. Hüseyin Topul ve Kur. Yb. Yusuf Kelleli- ’ye askeri tesiste kahvaltı verildi.

‘İZİN ALDIM’ YALANI

Balyoz sanıklarının tutuklandıktan sonra Harbiye Orduevi ve Balmumcu’daki tesislere getirilmesi emrinin Hüseyin Kurtoğlu tarafından verildiği ileri sürüldü. Kurtoğlu’nun savcılıktan izin aldığını söylediğini belirtirken, savcılığın böyle bir izin vermediği ortaya çıktı. Tutuklu sanıkların usulsüz şekilde orduevlerine getirilmesi büyük tepki çekti.

ANKARA-BUGÜN GAZETESİ