Ergenekon’da 24 kritik hamle
 
Ergenekon’da mahkeme, İbrahim Şahin’in Genelkurmay ve MİT’le ilişkisinin sorulması, Eruygur’un sağlık durumu ve Susurluk’a ilişkin 24 önemli karar aldı.
 
Birinci ve İkinci Ergenekon davalarında mahkeme heyeti, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin değerlendirmelerini yaparak önemli kararlar aldı. Genelkurmay ve MİT’e yazı yazılarak İbrahim Şahin’le ilişkilerinin sorulmasını karara bağlayan mahkeme, Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan da Susurluk dosyasını istedi.
 
Mahkeme heyetinin İkinci Ergenekon Davası’na ilişkin aldığı kararlar şöyle: »Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazılarak, sanıklardan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile 2007 yılından itibaren kurumsal olarak görüşülüp görüşülmediğinin bildirilmesi.
 
Metin Gürak ve Bekir Kalyoncu isimli generallerin döneminde kendisinin terörle mücadele konusunda Müsteşarlıkta görevlendirileceğini” ifade eden Şahin ile 2007 yılından itibaren kurumsal olarak görüşülüp görüşülmediğinin bildirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazılması.
 
Bu generallerin, İbrahim Şahin ile herhangi bir görüşmelerinin bulunup bulunulmadığının da belirtilmesi.
 
İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz ile ilişkili olarak kabul edilip hakkında dava açılan asker kişiler ve bunların konuşmalarında geçen generaller Metin Gürak, Bekir Kalyoncu ve Talat Erten hakkında herhangi bir soruşturma ve araştırma yapılıp yapılmadığının tesbiti ile varsa bu konudaki soruşturma ve araştırma tutanak ve belgelerin mahkemeye gönderilmesinin istenmesi.
 
Susurluk’un mali boyutu
 
»Başbakanlık’a yazı yazılarak, Susurluk olayının mali boyutuyla ilgili verilmiş bir raporun bulunup bulunmadığının sorulması. »Varsa buna ilişkin rapor ile Susurluk olayıyla ilgili tüm rapor ve belgelerin aslının veya onaylı suretinin gizlilik kuralları dikkate alınarak talep edilmesi.
 
 
Taraf