Baykal dün partisinin grup toplantısında konuştu. CHP liderinin sözleri özetle şöyle:

YİNE DE SORACAĞIM: Başbakan diyor ki, “Deniz Baykal"a cevap vermiyorum”. Eğer Başbakan böyle söyleyerek benim, “O zaman ben de ona soru sormuyorum” diyeceğimi sanıyorsa, yanılıyor. Sormaya devam edeceğim. Çünkü bu benim görevim.

HAM MEYVE NE DEMEK: “Bu Anayasa değişikliği ne zaman olacak” diye soranlara Başbakan diyor ki, “Ham meyve yenmez, olgunlaşsın öyle yeriz”. Bu ne demek? Anayasa değişikliği deyince neden “ham meyve” diyor? Başbakan bunu isteyenleri idare etmek için mi söylüyor, yoksa kendisi de böyle düşündüğü için mi? Bu meyvenin pişmesi ne demek? Yargı mı, medya mı, iş dünyası mı hazırlanacak yoksa?

AYNAYA BAKTIM: Başbakan bize çattı, dedi ki, “Aynaya baksınlar.” Aynaya baktım. Şanlı, şerefli Türkiye Cumhuriyeti tarihini gördüm. Milli Mücadeleyi, Müdafai hukuku, Erzurum ve Sivas Kongrelerini gördüm. TBMM"nin açılışını, 9 Eylül"ü, Atatürk"ü gördüm. Sen de bir aynaya bak bakalım. Bak da ne göreceksin? Hikmetyar"ın dizinin dibinde göreceksin. Oradan da Deniz Feneri"ne kadar geleceksin.

HESAPLAŞMA DAVASI: Ergenekon davasında ortaya çıkan tablo, dünya hukuk standartları açısından bu davanın iftihar edilecek olmadığını göstermektedir. Bu dava ilk açıldığında bir hukuk davası olmadığını, bir siyasal hesaplaşma davası olduğunu söylemiştim.

ESPRİ DOĞRU TEŞHİS: Trajik olaylar yaşanıyor. En son eski bir Org. Şener Eruygur"un sağlık durumu ortaya çıktı. Bu davanın, daha şimdiden bir kurbanı haline dönüştüğünü, acı şekilde görüyoruz. Çağımızın bir büyük dramı, trajedisi bu davayla yaşanıyor. Bu dava nedeniyle geçen günlerde espri ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"e, bir askeri tatbikatta, yerdeki mermileri toplarken, “Dikkatli ol Ergenekon"dan tutuklanabilirsin” esprisi yapılıyor. Devletin zirvesinde, Ergenekon konusunun çok doğru teşhis edildiğini memnuniyetle görüyoruz.

AİLELERE SELAM: Teşhis doğrudur ama tatbikat, 1,5 yıla aşkın süreden beri insanların, şereflerinin, ailelerinin, sağlıklarının ayaklar altına alındığı gerçeğidir. İçimize sindirmek kolay değildir. Bir yandan şakasını yapacağız diğer yandan bu acı gerçek devam edecek, bu bizim ızdırabımızdır. Davadan dolayı ızdırap çekenlere, ailelerine geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum.
VATAN