Duvarları yeniden boyanan duruşma salonununda, aralarında Yeni Parti Başkanı Tuncay Özkan, Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan, Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin"i de aralarında yeraldığı 48"i tutuklu 56 sanık hazır bulundu. Süleyman Solmaz, İnönü Üniversitesi eski rektrü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, muvazzaf Yarbay Mustafa Dönmez ile hastanede tedavileri devam eden emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve halen hastenade tedavisi süren Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı Köksal Şengün'ün mazereti nedeniyle duruşmaya kaltılamadığı davaya, heyete üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı. Tutuklu sanık Tuncay Özkan"ın yakınları koli içerisinde Özkan tarafından yazılan kitapları duruşma salonuna getirdi. Jandarma tarafından tek tek aranan kitaplar Özkan"ın avukatları tarafından teslim alındı.

Tutuklu sanıklardan Avukat Emcet Olcaytu mahkeme tarafından iddianamenin kısa bir özetinin okunması yönünde karar alındığını ancak savcıların iddianameyi girişinden itibaren satır satır okuduklarını söyledi.

Tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan ve İstanbul Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan"ın avukatı Celal Ülgen de, 500 sayfalık bir özetin okunmasının bile 10 gün süreceğini belirterek, "İddianamenin okunması sanıklar için bir haktır. Ancak bu koşullarda hak olmaktan çıkmış bir eziyete dönüşmüştür. Bütün sanıklar ve vekilleri iddianamenin kısa bir özetinin okunması yönünden hem fikirdi. Bu nedenle iddianamenin özetinin de özetinin okunmasını istiyoruz" dedi.

Duruşma savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel"in iddianamenin Danıştay suikasti ile ilgili bölümünü okumaya başlamasıyla bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar salondan ayrıldı.Hürriyet