Başbakanlık Resmi Konutu’nda ABD’li senatörler John McCain, Joe Lieberman ve Lindsey Graham’le görüşen Başbakan Tayyip Erdoğan, senatörlerin, “Türkiye ile İsrail ilişkilerinin iyileştirilmesi, gerek bölge, gerek Türkiye, gerek ABD için çok önemli ve olumlu sonuçlar oluşturacaktır” sözleri üzerine, “Özür, tazminat ve ambargonun kalkması bizim için vazgeçilmezdir” yanıtını verdi.
 
BİR MADDE DAHA EKLEDİ
 
Erdoğan, ilişkilerin normalleşmesi için özür ve tazminat taleplerine Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması şartını da eklemiş oldu.
 
ABD’li senatörler John McCain, Joe Lieberman ve Lindsey Graham, önceki akşam Başbakanlık Resmi Konutu’nda Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
 
Görüşmede en önemli konu başlıkları Suriye ve İsrail-Türkiye ilişkileri oldu. Senatörler, “Türk ekonomisinin geliştiği ölçüde bölgede daha güçlü hale geldiğini ve bütün bölge ülkelerinin Türkiye’yi örnek aldığını” söyledi.
 
Türkiye’nin bölgesel gelişmelerdeki rolünün önemine dikkat çeken ABD’li senatörler, Türkiye’nin İsrail-Filistin sorununun çözümünde de rol oynayabileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan ile senatörlerin yaklaşık 1.5 saat süren görüşmesinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de bulundu.