Yerel seçimlerde İzmir"i kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan AKP, Erdoğan"ın talimatıyla Ankaraspor"u Göztepe"ye, İstanbul B.Şehir Belediyespor"u ise Kasımpaşa"ya katmayı planlıyor. Böylece iki kulüp de birinci ligde oynayacak

Vatan Gazetesi'nde Veli Toprak imzası ile yeralan habere göre, Erdoğan, Turkcell Süper Lig"de oynayan AKP"li belediyelere ait futbol kulüplerinin yeni sezonda aynı isimle yola devam etmelerine sıcak bakmıyor. Erdoğan Ankaraspor"un Göztepe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor"un ise Kasımpaşa olmasını planlıyor. Bu plan gerçekleşirse birinci ligde bir İzmir takımı da yer alacak. İlk etapta Ankara ve İstanbul"da belediyelere futboldan el çektirmeyi düşünen Erdoğan"ın bunu diğer illere de yaymak istediği belirtiliyor. Erdoğan"ın, 2008-2009 sezonunda futbol kulüplerinin isim değişikliğini yakın çevresine anlattığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan, Ankaraspor"un satılması, doğup büyüdüğü semt olan Kasımpaşa"nın ligden düşmesiyle ilgili çevresine önemli açıklamalar yaptı.



Kayserispor modeli

İstanbul ve Ankara"dan 3"ten fazla futbol kulübü ile temsil edilmesine rağmen İzmir takımlarının Süper Lig"de yer almamasının eksiklik olduğunu belirten Erdoğan"ın, “İzmir mutlaka ligde yer almalı. Göztepe, İzmir"i temsil edebilir” dediği öğrenildi. Erdoğan"ın düşüncesine göre, Ankaraspor, Turkcell Süper Lig"de oynama hakkını Göztepe"ye devredecek. Bunun için Ankaraspor Kulübü"nün olağanüstü kongreye giderek kendisini Göztepe"ye devretmesi gerekiyor. Geçmişte Kayserispor, K.Erciyesspor"un uyguladığı model, sözkonusu iki kulüp için de uygulanacak.

30 milyon YTL olmaz

Bir süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kulübü satabileceğini, Adana veya İzmir takımlarından birine verebileceğini ifade etmişti. Gökçek, fiyat olarak da “30 milyon YTL"ye satarım” demişti.

Ancak Erdoğan"ın bu fiyatı abartılı bulduğu ve “Bu fiyatı kim verebilir, olmaz?” diye karşı çıktığı öğrenildi. AKP"nin İzmir"de yapacağı futbol devriminin yerel seçimlerde nasıl bir etki edeceği merak ediliyor. 2009 Mart seçimlerinde AKP"nin almak istediği iller arasında İzmir"i de hedefe koyan Başbakan Erdoğan"ın, futbol manevrasıyla nasıl bir netice alacağı merak konusu oldu.